7ος ο Ηλιόπουλος στον τελικό του μονόζυγου στη Γερμανία

Με την συμμετοχή του Νίκου Ηλιόπουλου στον τελικό του μονόζυγου, στον οποίο κατέλαβε την 7η θέση με 12,766 βαθμούς, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους.

Ο Ηλιόπουλος έμεινε χαμηλότερα σε σχέση με τον προκριματικό του αγωνίσματος, στον οποίο είχε καταταγεί 6ος με 13,600 β., ωστόσο έκλεισε με θετικό πρόσημο την πρώτη του φετινή εμφάνιση, κερδίζοντας πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και μετρώντας τις δυνάμεις του απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου.

Το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο κατέκτησε ο Αμερικανός «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος Μπρόντι Μαλόουν (14,700 β.), μπροστά από τον Κροάτη «ασημένιο» Ολυμπιονίκη Τιν Σρμπιτς (14,333 β.) και τον Ισραηλινό Αλεξάντερ Μιακίνιν (14,100 β.).

Στη διοργάνωση της γερμανικής πόλης τα «αποκαλυπτήρια» των καινούργιων προγραμμάτων τους, τα οποία έχουν δομηθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024, έκαναν συνολικά εννιά Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Για τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων θα ακολουθήσουν οι συμμετοχές στα αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα που θα φιλοξενηθούν στο Κάιρο (17-20 Μαρτίου) και στο Μπακού (31 Μαρτίου – 3 Απριλίου).