Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Λύτρα και Γιαννοπούλου στην Εσθονία

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν η Παναγιώτα Λύτρα και η Εβίτα Γιαννοπούλου στο Γκραν Πρι Ρυθμικής Γυμναστικής “Miss Valentine” στην Εσθονία, όπου πραγματοποίησαν τη φετινή πρεμιέρα τους αγωνιζόμενες με το εθνόσημο.

Η Παναγιώτα Λύτρα συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του Γκραν Πρι και εντυπωσίασε, στον πρώτο της αγώνα ως μέλος της Εθνικής γυναικών, κερδίζοντας μάλιστα το χρυσό μετάλλιο στις κορύνες μπροστά από τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Τόκυο, Λευκορωσίδα Αλίνα Χαρνάσκο, με 30,033 βαθμούς!

Η συνολική συγκομιδή της ήταν τρία μετάλλια, αφού κατέκτησε επίσης το ασημένιο στην μπάλα (30,567 β.) και το χάλκινο στην κορδέλα (28,233 β.), ενώ στο σύνθετο ατομικό κατέλαβε την 5η θέση με 103,900 β. (στεφάνι: 21,250, μπάλα: 27,400, κορύνες: 29,500, κορδέλα: 25,750).

Από την πλευρά της, η Εβίτα Γιαννοπούλου αγωνίστηκε στην κατηγορία Tournament του “Miss Valentine” και αποκόμισε τρία χρυσά μετάλλια, παίρνοντας την πρωτιά τόσο στο στεφάνι (27,450 β.) όσο και στις κορύνες (28,217 β.), καθώς και στο σύνθετο ατομικό με 54,500 β. βάσει του βαθμολογικού αθροίσματος σε δύο όργανα.

Οι δύο αθλήτριες της Μορφούλας Ντώνα πρόκειται να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο (18-20 Μαρτίου), στοχεύοντας σε ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνει τα συγχαρητήριά του προς τις δύο αθλήτριες και όλη την αποστολή της Εθνικής ομάδας για την εξαιρετική εμφάνισή τους.

«Συγχαρητήρια σε όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας και εδικά τις δύο  αθλήτριες και στην προπονήτριά τους. Ήταν το πρώτο τεστ για το 2022 και είχε ιδιαίτερη σημασία, ώστε να μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε τις εντυπώσεις των ξένων κριτών ενόψει των διεθνών αγώνων που θα ακολουθήσουν. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των αθλητριών μας δημιουργούν αισιοδοξία για το Παγκόσμιο Κύπελλο που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για τις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις της φετινής χρονιάς», σχολίασε η υπεύθυνη Ατομικού και Τεχνική Σύμβουλος Ρυθμικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Νούλη Γιαννιτσοπούλου.

Τα εύσημα απένειμε και η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, η οποία δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας. Ξεκινάμε δυναμικά τη νέα αγωνιστική χρονιά και οι Εθνικές μας ομάδες στέλνουν θετικά μηνύματα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διοργανώσουμε σε τρεις εβδομάδες στο Φάληρο».