Στην Ελλάδα η Ιζαμπέλ Σαβάντε, προχωρούν οι ετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής στο Φάληρο

Αντίστροφα μετρά η ελληνική γυμναστική για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου. Οι ετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και την σημαντική πρόοδό τους κατέγραψε η Τεχνική Επιτετραμμένη (Technical Delegate) της διοργάνωσης, Γερμανίδα Ιζαμπέλ Σαβάντε, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα για λογαριασμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Με την άφιξή της, η κυρία Σαβάντε συζήτησε με τους επικεφαλής της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας οργανωτικές, τεχνικές και αγωνιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη διοργάνωση. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Αγώνων παρουσίασαν τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, όπως και το πλάνο των επόμενων δράσεων και έργων, ώστε τα πάντα να είναι καθ’ όλα έτοιμα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIG για το μεγάλο ραντεβού.

Τη Γερμανίδα αξιωματούχο υποδέχθηκαν εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής, η Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Ελένη Μιχοπούλου, ενώ στην ενημερωτική συνάντηση που ακολούθησαν συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος των Ελληνίδων Κριτών Ρυθμικής, Μαρία Πάχτα, η υπεύθυνη Αγωνιστικού Τομέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Τζένη Παπαδοπούλου, η υπεύθυνη Εγκατάστασης, Τότα Γκολφινοπούλου και η υπεύθυνη Διασφάλισης Δικαιωμάτων (Safeguarding Officer) της διοργάνωσης, Βαρβάρα Μαγνησαλή.

Μεγάλος σταθμός στην τριήμερη επίσκεψη της εκπροσώπου της FIG ήταν η αυτοψία στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), στο οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ριζική αναμόρφωση στους χώρους όπου θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας ρυθμικής και συνολικά 110 αθλήτριες από 21 χώρες.
Παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, καθώς και των στελεχών της Ε.Γ.Ο. και της Οργανωτικής Επιτροπής, η Ιζαμπέλ Σαβάντε περιηγήθηκε στην κεντρική σάλα, τους χώρους προπόνησης-προθέρμανσης, τις αίθουσες υποδοχής και όλους τους παράπλευρους χώρους μένοντας απόλυτα ικανοποιημένη από τις προδιαγραφές, ενώ επισκέφθηκε και το κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν», που θα χρησιμεύσει ως προπονητήριο.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών και εκτιμώ το γεγονός ότι έχει δοθεί σημασία στις λεπτομέρειες. Όλα είναι καλά οργανωμένα και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι θα διοργανωθούν τέτοιοι αγώνες στην Ελλάδα, που έχει μεγάλη παράδοση στην ρυθμική γυμναστική. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα είναι πανέτοιμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σας έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη!», τόνισε χαρακτηριστικά η Ιζαμπέλ Σαβάντε μετά την επίσκεψή της στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου.

Παράλληλα, η Ειρήνη Αϊνδιλή τόνισε: «Όταν προετοιμαζόμαστε για ένα τόσο μεγάλο γεγονός, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, οφείλουμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις απαιτήσεις και στους κανονισμούς της FIG. Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει στο στάδιο των αγώνων. Κάναμε μία πρώτη ενημέρωση στην κυρία Σαβάντε και πιστεύω ότι στο διάστημα που απομένει τόσο η Πολιτεία όσο και η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα συνεργαστούμε, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για τους αγώνες στους οποίους θα πρωταγωνιστήσει η αφρόκρεμα της ρυθμικής γυμναστικής».

Από την πλευρά της, η Ελένη Μιχοπούλου ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε το στάδιο, την “καρδιά” της διοργάνωσης και καταγράψαμε τις παρατηρήσεις της εκπροσώπου της FIG για κάποιες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Η προετοιμασία της διοργάνωσης βαίνει καλώς, όπως και η δομή των υπηρεσιών. Φυσικά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα σε σύντομο χρόνο και πρέπει να δουλέψουμε εντατικά ώστε να παρουσιάσουμε το άριστο αποτέλεσμα που προσδοκούμε».

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Γερμανίδα εξπέρ του αθλήματος και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της FIG ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημα της Ε.Γ.Ο. να συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για τις Ελληνίδες κριτές και προπονήτριες, με θέμα την ερμηνεία του νέου Κώδικα Βαθμολογίας της FIG για τον Ολυμπιακό κύκλο 2022-2024.