Εγκρίθηκαν οι νέοι κανονισμοί της Ε.Γ.Ο. στην Έκτακτη Γ.Σ.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε, με δια ζώσης διαδικασία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Για τη διεξαγωγή της τηρήθηκαν, για τους παρευρισκόμενους, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη και περιορισμό του Covid-19. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι 38 σωματείων-μελών με δικαίωμα ψήφου και δύο σωματείων χωρίς δικαίωμα. 

Η σύνθεση του προεδρείου της Γ.Σ. περιελάμβανε τον κ. Ζαβερδινό σε καθήκοντα προέδρου,  τον κ. Κερατίδη και την κα Παπαδοπούλου ως μέλη, όπως και τον κ. Μούτλια, νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας. 

Την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο., Κωνσταντίνος Πανταζής. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος απουσίαζε λόγω ασθενείας με Covid-19. Ο κύριος Πανταζής στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε σε θέματα χρηματοδότησης, στις προσπάθειες για την ενίσχυση των σωματείων, στο προσεχές παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής, ενώ έκανε και μια αποτίμηση του ταξιδιού του και του μέλους της ΕΓΟ, Ελένης Μιχοπούλου στην Κωνσταντινούπολη, όπου ψηφίστηκε η συστατική καταστατική πράξη και αναδείχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Βαλκανικής Ένωσης Γυμναστικής 

Εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν εκτενώς ο Κώδικας Συμπεριφοράς, ο Κώδικας Ηθικής, αλλά και ο κανονισμός Διασφάλισης Πληροφοριών Γυμναστικής –όπως και το πλαίσιο λειτουργίας τους- που πρόκειται να υιοθετηθούν από την Ε.Γ.Ο. και εναρμονίζονται πλήρως με αυτά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τα οποία παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου. Στόχος της Ομοσπονδίας, η προστασία των αθλημάτων, των αθλητών και αθλητριών από φαινόμενα ανάρμοστων συμπεριφορών. 

Εξάλλου όλοι οι κανονισμοί που στο σύνολό τους υπερψηφίστηκαν έχουν ενσωματωμένες όλες τις νέες οδηγίες της FIG, με την οποία η Ε.Γ.Ο. είναι σε συνεχή επαφή. Στο βήμα ανέβηκαν οι εισηγητές των κανονισμών αθλημάτων (Αβραάμ Σαπρανίδης για την ενόργανη γυμναστική, Ειρήνη Αϊνδιλή για την ρυθμική, Ελένη Τζαβάρα για το τραμπολίνο, Κωνσταντίνος Πανταζής για την ακροβατική γυμναστική και γυμναστική για όλους και Κωνσταντίνα Δήμα για την αεροβική γυμναστική), οι οποίοι και απάντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων των σωματείων στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα σε να παρέμβουν όπως και να εκφράσουν τις θέσεις τους. Οι κανονισμοί αθλημάτων υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους, ελήφθησαν υπόψιν και καταγράφηκαν εισηγήσεις, ενώ προστέθηκαν σημεία όπου ήταν απαραίτητο, όπως και οι προτάσεις εκπροσώπων των σωματείων Ελαία και Εθνικός και των μελών του Δ.Σ. Νίκου Προβιά και Χρήστου Ψαθά.

Για τον κανονισμό προπονητών ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα, στο βήμα ανέβηκε η Γ’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Μανδραβέλη. Οι κανονισμοί Αθλητών, Κριτών και Εγγραφών-Μετεγγραφών επίσης υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.