Απέκτησε οντότητα η Βαλκανική Ένωση Γυμναστικής

Η Βαλκανική Ένωση Γυμναστικής απέκτησε επίσημα οντότητα έπειτα από τη διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου της στην Κωνσταντινούπολη, όπου ψηφίστηκε η συστατική καταστατική πράξη και αναδείχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα.

Στο καταστατικό συνέδριο της Balkan Gymnastics, την Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πανταζής και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους και συμμετείχαν στη λήψη των αποφάσεων για την επόμενη ημέρα του αθλήματος στα Βαλκάνια.

Μέσα από την σύσταση της Βαλκανικής Ένωσης Γυμναστικής, θα μπορέσουν να αναβιώσουν και να αποκτήσουν νέα δυναμική οι Βαλκανικοί Αγώνες, που μέχρι τη δεκαετία του ’80 αποτελούσαν ένα από τα κορυφαία γεγονότα για τη διεθνή κοινότητα της γυμναστικής.
Ο θεσμός έπαψε να υπάρχει την τελευταία 25ετία, αλλά πλέον αναγεννιέται και μάλιστα από την Κωνσταντινούπολη, όπου το 1996 είχαν φιλοξενηθεί οι τελευταίοι έως σήμερα Βαλκανικοί Αγώνες Γυμναστικής Ανδρών-Γυναικών και το 2006 η τελευταία αντίστοιχη διοργάνωση Εφήβων-Νεανίδων.