Δηλώσεις των Ελλήνων πρωταθλητών του τραμπολίνο

Οι Έλληνες πρωταθλητές του τραμπολίνο επιστρέφουν στο διεθνές στερέωμα, για να αγωνιστούν με το εθνόσημο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Μπακού. Λίγο πριν από την αναχώρησή τους, μίλησαν για τους στόχους που θέτουν και για την ξεχωριστή σημασία αυτής της διοργάνωσης:

ΛΙΛΑ ΚΑΣΑΠΟΓΛΟΥ

(Ημερομηνία γέννησης: 25.11.1995 / Προηγούμενες συμμετοχές σε παγκόσμια γυναικών: 2014, 2015, 2017, 2018, 2019)

«Πάμε στο Μπακού για να ξεκινήσουμε μία νέα διαδρομή, με το βλέμμα στον Ολυμπιακό κύκλο που ξεκινά. Η προετοιμασία μου έχει πάει πάρα πολύ καλά. Παρουσίασα τα προγράμματά μου στο διεθνές τουρνουά της Γαλλίας πριν από μερικές εβδομάδες και πιστεύω ότι τώρα θα πετύχω ακόμα καλύτερες εκτελέσεις και βαθμολογίες. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να προκριθώ στην 24άδα της ημιτελικής φάσης, πράγμα που είχα καταφέρει στο παγκόσμιο του 2018 στην Αγία Πετρούπολη και που έχασα για λίγο στην επόμενη διοργάνωση στο Τόκιο. Θα είμαι πολύ χαρούμενη εάν το κατορθώσω ξανά».

ΜΑΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ

(Ημερομηνία γέννησης: 30.05.1998 / Προηγούμενες συμμετοχές σε παγκόσμια ανδρών: 2015, 2017, 2018, 2019)

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την Εθνική ανδρών σ’ ένα πέμπτο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα προγράμματά μου θα είναι τα ίδια όπως και στο παγκόσμιο κύπελλο του περασμένου Ιουνίου στη Πορτογαλία. Τα έχω δουλέψει καλά στην προπόνηση και θέλω να “βγουν” έτσι και στον αγώνα. Εφόσον το πετύχω, θα έρθει και ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στην κατάταξη. Στο συγχρονισμένο δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις ως δίδυμο με τον Νίκο Σαββίδη, αλλά αν η εκτέλεσή μας είναι επιτυχημένη μπορούμε να πάρουμε μία καλή θέση».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

(Ημερομηνία γέννησης: 04.09.2001 / Προηγούμενες συμμετοχές σε παγκόσμια ανδρών: -)

«Θα είναι το ντεμπούτο μου με την Εθνική ανδρών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά είμαι αισιόδοξος. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία με την προπονήτριά μου, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, και θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ήμουν λίγο απογοητευμένος που δεν πήγα στο προηγούμενο αντίστοιχο παγκόσμιο, πρόπερσι στο Τόκιο, τώρα όμως θα δηλώσω παρών και θα προσπαθήσω να δείξω ότι αξίζω μία θέση σ’ αυτή τη διοργάνωση. Θα είναι μία πολύ σημαντική εμπειρία. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός καινούργιου Ολυμπιακού κύκλου και κοιτάζουμε μακριά, με ορίζοντα το “Παρίσι 2024”».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

(Ημερομηνία γέννησης: 10.07.2003 / Προηγούμενες συμμετοχές σε παγκόσμια ανδρών: -)

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών. Είχα πάρει μέρος σε παγκόσμια ηλικιών, στις κατηγορίες 11-12 έως και 15-16 ετών, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στην κατηγορία των ανδρών και ανυπομονώ να το ζήσω μαζί με τους συναθλητές μου. Θα προσπαθήσω να εκτελέσω τα προγράμματά μου όσο καλύτερα μπορώ. Αυτή η διοργάνωση θα είναι μία διαφορετική εμπειρία και σίγουρα θα με βοηθήσει στα επόμενα βήματά μου».

ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

(Ημερομηνία γέννησης: 17.10.1994 / Προηγούμενες συμμετοχές σε παγκόσμια ανδρών: 2011, 2013, 2015, 2017, 2018, 2019)

«Θα είναι η έβδομη συμμετοχή μου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική ανδρών και η πέμπτη συνεχόμενη. Έχω αλλάξει το ελεύθερο πρόγραμμά μου και αυτό που θα παρουσιάσω στο Μπακού θα είναι η βάση του προγράμματος που θα ετοιμάσω για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο. Στόχος μου είναι, όπως πάντοτε, να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Θα επιδιώξω να κάνω μία πολύ καλή εμφάνιση και στο πίσω μέρος του μυαλού μου βρίσκεται και η είσοδος στην 24άδα του ημιτελικού. Θα αγωνιστώ και στο συγχρονισμένο μαζί με τον Μάριο Γράψα. Η διάκρισή μας το καλοκαίρι στο παγκόσμιο κύπελλο της Πορτογαλίας, όπου μπήκαμε στον τελικό, μας άνοιξε την όρεξη. Πιστεύω ότι αν όλα πάνε καλά, μπορούμε να κυνηγήσουμε μία διάκριση και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».