Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της FIG στην Αττάλεια

Με την αποδοχή αρκετών καταστατικών αλλαγών και με την ένταξη επτά νέων εθνικών Ομοσπονδιών στη δύναμη της FIG, ολοκληρώθηκε το 83ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η FIG θα έχει πλέον 156 εθνικές Ομοσπονδίες ως μέλη, ενώ μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η υλοποίηση μία ευρείας αναθεώρησης, που θα έχει ως κύριο στόχο να βελτιωθεί η λεκτική περιγραφή των κανονισμών, ώστε αυτοί να γίνουν πιο εύκολα κατανοητοί από το ευρύ κοινό.

Επιπλέον, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ρίξουν μία πρώτη ματιά στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής διδασκαλίας (e-learning) που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2022, αρχικά για τις Ακαδημίες Επιπέδου 1. Αυτή η πλατφόρμα θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της FIG, στην αύξηση του αριθμού συμμετεχόντων στις Ακαδημίες σε όλα τα αθλήματα και στη μείωση του κόστους των ταξιδιών.

Στην Αττάλεια, την Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησαν επίσημα ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πανταζής, ενώ παρούσες ήταν από ελληνικής πλευράς ως υποψήφιες η Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, που επανεξελέγη στο 21μελές Συμβούλιο της FIG, και η Ελένη Μιχοπούλου.

Την σκυτάλη παίρνει πλέον η Νορβηγία, που θα φιλοξενήσει το 84ο Συνέδριο της FIG, τον Οκτώβριο του 2022.