Παρούσα η Ε.Γ.Ο. στο Συνέδριο της FIG, υποψήφιες για τα θεσμικά όργανα οι κυρίες Μιχοπούλου και Λαμπροπούλου

Ισχυρή παρουσία έχει η Ε.Γ.Ο. στο 83ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου και μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν τα διοικητικά όργανα της FIG για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο.

Τη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. εκπροσωπούν στο Συνέδριο ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πανταζής, ενώ παρούσες είναι και οι δύο Ελληνίδες υποψήφιες για τα θεσμικά όργανα της FIG:

Η Ελένη Μιχοπούλου, που διεκδικεί την εκλογή της στην Εκτελεστική Επιτροπή, καθώς και η Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, εκ νέου υποψήφια για το Συμβούλιο της FIG, στο οποίο είχε εκλεγεί στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, τον Οκτώβριο του 2016.

Συνολικά 130 εθνικές Ομοσπονδίες-μέλη της FIG δίνουν ραντεβού στο 83ο Συνέδριο, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πέρσι αλλά μετατέθηκε κατά έναν χρόνο λόγω της πανδημίας.

Αύριο (Σάββατο 06/11) θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των θεσμικών οργάνων: Τη θέση του Προέδρου διεκδικούν ο νυν κάτοχος του αξιώματος, Ιάπωνας Μορινάρι Γουατανάμπε και ο Αζέρος επικεφαλής της European Gymnastics, Φαρίντ Γκαγίμποφ, ενώ παράλληλα θα εκλεγούν τρεις Αντιπρόεδροι, τα επτά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα 21 μέλη του Συμβουλίου, καθώς και οι Τεχνικές Επιτροπές για κάθε ένα από τα αθλήματα της Γυμναστικής.