Η Ειρήνη Αϊνδιλή εκπροσώπησε την Ε.Γ.Ο. στην παρουσίαση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου στο Ολυμπιακό Xωριό

Εκδήλωση για την παρουσίαση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου στο Ολυμπιακό Xωριό πραγματοποίησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού την Πέμπτη (04/11). Το παρών, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έδωσε η Α’ Aντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή, εκπροσωπώντας την Ε.Γ.Ο..

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, έγινε λόγος για την αξιοποίηση και επέκταση των αθλητικών υποδομών στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε τα μεγάλα βήματα προόδου, τα οποία σημειώθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο υπό την Επιτροπή Διαχείρισης και τον Πρόεδρό της, Πέτρο Γαλάνη, στη λειτουργία των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος παραχώρησε χώρο 22 στρεμμάτων ώστε να δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, πίστα παρκούρ. 

Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων άπτεται του ρόλου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, καθώς σωματεία που υπάγονται στη δύναμη της, ενεργοποιούνται στην περιοχή, δίνουν ζωή και συντηρούν τα προπονητικά κέντρα. Εξάλλου η Ε.Γ.Ο. στήριζε ενεργά τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειες των υπευθύνων του προπονητικού κέντρου  καθώς, μεταξύ άλλων, στις εγκαταστάσεις διεξάγονται οι προπονήσεις των αθλητριών της αεροβικής γυμναστικής. 

Από την πλευρά της, με την ιδιότητα ως Ολυμπιονίκη, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Γραμματέας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ειρήνη Αϊνδιλή προωθούσε δράσεις στο ολυμπιακό χωριό, με επίκεντρο την Γυμναστική. Μεταξύ άλλων συνέβαλε στην ονομασία πλατείας του Ολυμπιακού Χωριού σε «Πλατεία Άννα Πολλάτου» σε μνήμη της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Συγχαίρω τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη γι’ αυτήν την πρωτοβουλία η οποία αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου ολυμπιακού χωριού. Τόσα χρόνια με την ιδιότητα της ολυμπιονίκη, μαζί με τον Σύλλογο «Ολυμπιακή Γενιά», τον πρόεδρο Πέτρο Γαλάνη, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ένωση Ελλήνων Ολυμπιονικών,  πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις. Αναφορικά με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία συμβάλαμε στο να παραμείνει ζωντανή η εγκατάσταση, με τη διεξαγωγή αγώνων, αλλά και προπονήσεων, όπως -μεταξύ άλλων- της εθνικής ομάδας αεροβικής. Πρόκειται για έναν χώρο που τώρα παίρνει νέα πνοή. Οι εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται προς όφελος των αθλητών μας. Αθλήματα της Ε.Γ.Ο. όπως η ρυθμική, η ενόργανη, η αεροβική, το παρκούρ θα βρουν εδώ το χώρο τους, όπως και οι αθλητές μας, για πανελλήνια, περιφερειακά πρωταθλήματα και προπονήσεις».  

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, πρόεδροι Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, αντιπροσωπείες από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, αθλητές και κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού.