Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2022 στην Έκτακτη Γ.Σ. της Ε.Γ.Ο.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε, με δια ζώσης διαδικασία, στο SOFITEL ATHENS Airport Hotel την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021. Για τη διεξαγωγή της στους χώρους του ξενοδοχείου, το οποίο εξασφαλίστηκε με ελάχιστο κόστος μέσω χορηγίας, τηρήθηκαν, για τους παρευρισκόμενους, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη και περιορισμό του Covid-19. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι 33 σωματείων-μελών με δικαίωμα ψήφου. 

Η σύνθεση του προεδρείου της Γ.Σ. περιελάμβανε τον κ. Ζαβερδινό σε καθήκοντα προέδρου,  τον κ. Χαλκιά και την κα Μητσοπούλου ως μέλη, όπως και τον Γιάννη Μούτλια, νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Πανταζής. Στους συμμετέχοντες μίλησε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος σε εν γένει θέματα του χώρου της Γυμναστικής. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δόθηκε η δυνατότητα σε εκπροσώπους των Σωματείων να παρέμβουν και να θέσουν ερωτήματα, όπως και να καταθέσουν τις θέσεις τους. Στη Γενική Συνέλευση τηρήθηκαν απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, με τους κ.κ. Αθ. Σταθόπουλο, Κ. Πανταζή και Γ. Μούτλια να απαντούν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων και μέλη της Διοίκησης κ.κ., Ν. Προβιά, Χρ.Ψαθά και κα Ελ. Μιχοπούλου να παίρνουν το λόγο για να καταθέσουν τις απόψεις τους, θέτοντας παράλληλα διευκρινιστικές ερωτήσεις στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. 

 Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι, στο θέμα του προϋπολογισμού για το έτος 2022, υπάρχουν περιθώρια αναπροσαρμογής και επανεκτίμησης, αναλόγως των επικρατουσών συνθηκών. Ο κ. Πανταζής, από την πλευρά του, έδωσε εξηγήσεις, αναφορικά με τον προϋπολογισμό εσόδων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της επιχορήγησης από την Γ.Γ.Α., σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης «Χίλων». 

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε ως εξής:   

Υπερψηφίστηκε η επικύρωση Πρακτικών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Γ.Ο. της 21ης Μαρτίου 2021 

Η τροποποίηση του καταστατικού υπερψηφίστηκε σε όλα  (41) άρθρα με μια ψήφο κατά. 

Ο προϋπολογισμός του  έτους 2022 υπερψηφίστηκε με μια ψήφο κατά.