19ος στον κόσμο ο Νίκος Ηλιόπουλος, έλαμψε στον τελικό του σύνθετου ατομικού στην Ιαπωνία! (videos)

Τη 19η θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών κατέκτησε με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Νίκος Ηλιόπουλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Κιτακιούσου, στην Ιαπωνία, ισοφαρίζοντας την καλύτερη κατάταξη που έχει πάρει Έλληνας αθλητής στο συγκεκριμένο αγώνισμα και ολοκληρώνοντας ιδανικά την επιτυχημένη παρουσία του στη διοργάνωση.

Ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής ήταν τρίτος αναπληρωματικός μετά τον προκριματικό του αγωνίσματος, απέχοντας μόλις 0,231 βαθμούς από την απευθείας είσοδο στην προνομιούχο 24άδα, αλλά τελικά κατόρθωσε να βρεθεί μεταξύ των φιναλίστ έπειτα από την αποχώρηση τριών προπορευόμενων αθλητών την τελευταία στιγμή (του Κύπριου Ηλία Γεωργίου, του Καζάκου Μιλάντ Καρίμι και του Κολομβιανού Γιοσιμάρ Κάλβο).
Έτσι, εκπλήρωσε τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής σ’ έναν τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην καριέρα του και στην έβδομη συνεχόμενη παρουσία του στον θεσμό, κερδίζοντας την ανταμοιβή που δικαιούνταν για την επίμονη προσπάθειά του.

Στον τελικό του σύνθετου ατομικού, ο Ηλιόπουλος ήταν εξαιρετικός και συγκέντρωσε 79,739 βαθμούς (έδαφος: 12,733 β., πλάγιος ίππος: 12,633 β., κρίκοι: 13,308 β., άλμα: 14,033 β., δίζυγο: 13,666 β., μονόζυγο: 13,366 β.), βελτιώνοντας τις επιδόσεις του και στα έξι όργανα συγκριτικά με τον προκριματικό της Τρίτης (19/10), στον οποίο είχε άθροισμα 77,431 β..

Η 19η θέση, στην οποία τερμάτισε, αποτελεί την υψηλότερη κατάταξη για έναν Έλληνα αθλητή στο σύνθετο ατομικό στην Ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη επίδοση του Χρήστου Λυμπανοβνού από το 2006 στο Όρχους της Δανίας.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Κιτακιούσου αναδείχθηκε ο Κινέζος Ζανγκ Μποχένγκ με 87,981 βαθμούς, υποσκελίζοντας στο φινάλε και για μόλις 0,017 β. τον Ιάπωνα κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου Ντάικι Χασιμότο (87,964 βαθμοί), ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Ουκρανός Ίλια Κόβτουν (84,899 βαθμοί).

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στον Νίκο Ηλιόπουλο για την σπουδαία διάκρισή του, στον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, καθώς επίσης σε όλους τους Έλληνες αθλητές και στους προπονητές τους για την προσπάθειά τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης της Ιαπωνίας.

Η εκτέλεση του Νίκου Ηλιόπουλου στο άλμα (14,033 β.), στον τελικό του σύνθετου ατομικού:

Η επίσημη παρουσίαση του Νίκου Ηλιόπουλου πριν από τον τελικό:

Στιγμιότυπα από την προσπάθεια του Νίκου Ηλιόπουλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (πηγή: FIG):