Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο ευρωπαϊκό ακροβατικής ηλικιών οι ελληνικές ομάδες

Με το δεύτερο σκέλος των προκριματικών, στις τριάδες και στα ζευγάρια των κοριτσιών κατηγορίας 11-17 ετών, γράφτηκε ο επίλογος για τις Ελληνίδες εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακροβατικής γυμναστικής ηλικιών, στο Πέζαρο.

Στα ζευγάρια γυναικών οι Εβελίνα Μπαρκονίκου / Ανδριανή Πολυδωροπούλου αγωνίστηκαν στο πρόγραμμα ισορροπίας, όπου συγκέντρωσαν 19,050 β. και έφτασαν έτσι τους 42,750 β. στο σύνολο (22ες στην τελική κατάταξη).

Παράλληλα, οι τριάδες γυναικών ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους εκτελώντας το δυναμικό πρόγραμμα: Οι Μαρία-Ειρήνη Χατζηπαραδείση / Χριστίνα-Μαρία Χριστοπούλου-Μουρελάτου / Έλενα Τάνγκου πρόσθεσαν 24,350 β. στο ενεργητικό τους και έφτασαν σε άθροισμα 49,600 β. τερματίζοντας 25ες στο αγώνισμα, ενώ οι Δήμητρα Περπερά / Ευθαλία Δαλλοπούλου / Ναταλία Παπαδοπούλου πήραν 22,550 β. στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και κατετάγησαν 28ες με συνολική συγκομιδή 47,300 β..

Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο. και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση, Κώστας Πανταζής, τόνισε:
«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε να έχουμε ως χώρα μία πολυπρόσωπη συμμετοχή σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακροβατικής. Αυτό αποτελεί μία βάση, ώστε να κοιτάξουμε ψηλότερα στο μέλλον. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε πολύ για να ετοιμαστεί γι’ αυτή τη διοργάνωση μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Αξίζει να ενθαρρύνουμε αυτά τα παιδιά, που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν στο Πέζαρο.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βοηθά όσο μπορεί τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, τους προπονητές τους και τα σωματεία που καλλιεργούν την ακροβατική, όπως και όλα τα αθλήματα της γυμναστικής, Ολυμπιακά και μη, καθένα από τα οποία έχει σημαίνοντα ρόλο για εμάς».