Δηλώθηκαν οι Έλληνες αθλητές για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης

Με την ονομαστική δήλωση των αθλητών που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στην Κιτακιουσού της Ιαπωνίας (18-24 Οκτωβρίου), ξεκίνησε για την Εθνική ανδρών η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου Ολυμπιακού κύκλου.

Οι έξι αθλητές που θα αγωνιστούν με το εθνόσημο στην ιαπωνική πόλη θα είναι οι Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) και Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), με τους δύο τελευταίους να πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση με την Εθνική ομάδα στον θεσμό.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.
Θα είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού που θα διεξαχθεί με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2016-2021, καθώς από τη νέα χρονιά θα τεθεί σε ισχύ ο αντίστοιχος Κώδικας Βαθμολογίας της περιόδου 2022-2024, βάσει του οποίου οι αθλητές θα αναπροσαρμόσουν τα προγράμματά τους, ξεκινώντας την πορεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Απών από τη διοργάνωση της Κιτακιουσού θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος χρειαζόταν να αποφορτιστεί ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου, έπειτα από την υπερπροσπάθεια και τη διαρκή εγρήγορση της τελευταίας διετίας, που κορυφώθηκε με την Ολυμπιακή πρόκριση και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Τόκιο.

«Για τον Λευτέρη ήταν προαποφασισμένο ότι δεν θα αγωνιζόταν στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα είχε στο Τόκιο. Χρειάζεται να αποφορτιστεί, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε σωστά τη νέα σεζόν και να σχεδιάσουμε την επόμενη τριετία. Πρέπει να επιλέγουμε τους αγώνες που θα δίνουμε από εδώ και πέρα, έχοντας ως κύριο στόχο να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, όπως άλλωστε επιθυμεί πάντα», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος συμπλήρωσε αναφερόμενος στις προοπτικές διάκρισης των Ελλήνων αθλητών στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα:

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Ηλιόπουλος μπορεί να μπει στον τελικό του σύνθετου ατομικού με μία καλή εμφάνιση, ενώ ο Τανταλίδης έχει πείσει ότι μπορεί να πάρει μία υψηλή βαθμολογία που θα τον βάλει στους φιναλίστ στις ασκήσεις εδάφους, όπου έχει πρόγραμμα με μεγάλη αρχική αξία. Από τα υπόλοιπα παιδιά περιμένουμε να μας εκπλήξουν ευχάριστα, με ένα καλό τελικό αποτέλεσμα στα όργανά τους».