Θριαμβευτική υποδοχή για τις πρωταθλήτριες της αεροβικής

Με πλατιά χαμόγελα και με τα διπλώματα των τριών συμμετοχών σε τελικούς στις αποσκευές της, ως παρακαταθήκη για το μέλλον, επέστρεψε από το Πέζαρο η ελληνική αποστολή που συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής, στις κατηγορίες γυναικών και νεανίδων.

Τις Ελληνίδες αθλήτριες και τους προπονητές τους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής της Ε.Γ.Ο., Κωνσταντίνα Δήμα, η οποία τους καλωσόρισε εκ μέρους της Ομοσπονδίας και επανέλαβε τα συγχαρητήρια του Δ.Σ. για όλα όσα κατάφεραν στην ιταλική πόλη.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής του Πέζαρο έδωσαν το «παρών» η Σοφία Παππά στην κατηγορία γυναικών, έξι αθλήτριες στην κατηγορία νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Δέσποινα Καλυβέζα, Μαγδαληνή Μπάρλου, Αθηνά Ανδαλή), καθώς επίσης οι προπονήτριες Αθηνά Γουρνά και Πέγκυ Κιούση, ο Δημήτρης Πολύζος ως διεθνής κριτής και η Λευκή Φερεντίνου ως μέλος του πάνελ κριτών Superior Jury της European Gymnastics.

Ο ελληνικός απολογισμός περιλάμβανε τρεις προκρίσεις σε τελικούς των νεανίδων, με τη Διαμαντή να κατακτά την 5η θέση στο ατομικό, τις Διαμαντή / Αυγητίδου / Θεοδωρακέα να κερδίζουν την 6η θέση στο τρίο και τις Διαμαντή / Αυγητίδου / Θεοδωρακέα / Καλυβέζα / Μπάρλου να καταλαμβάνουν επίσης την 6η θέση στο αγώνισμα της πεντάδας.