Διπλή ελληνική πρόκριση στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αεροβικής, από το τρίο και την πεντάδα νεανίδων

Με δύο σπουδαίες προκρίσεις για τους τελικούς του τρίο νεανίδων και της πεντάδας νεανίδων, άνοιξαν οι Ελληνίδες αθλήτριες την αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αεροβικής γυμναστικής, στο Πέζαρο της Ιταλίας.

Στο τρίο νεανίδων, οι Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Αιμιλία Αυγητίδου / Αναστασία Θεοδωρακέα κέρδισαν την 4η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος με 19,100 βαθμούς και σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (19/09), στον οποίο θα διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα μετάλλιο.
Η δεύτερη ελληνική τριάδα που συμμετείχε στο ίδιο αγώνισμα, αποτελούμενη από τις Δέσποινα Καλυβέζα / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αθηνά Ανδαλή, κατέλαβε την 11η θέση με 18,350 βαθμούς, μένοντας εκτός προνομιούχου οκτάδας για 0,300 β..

Ραντεβού για τους τελικούς της Κυριακής (19/09) έκλεισε και η ελληνική πεντάδα των νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Αιμιλία Αυγητίδου / Αναστασία Θεοδωρακέα / Δέσποινα Καλυβέζα / Μαγδαληνή Μπάρλου), καθώς πλασαρίστηκε στην 7η θέση του προκριματικού με 17,950 βαθμούς.

Εξάλλου, στο ατομικό γυναικών, η πρωταθλήτρια Ελλάδας Σοφία Παππά πήρε την 22η θέση σε σύνολο 34 αθλητριών με 19,150 βαθμούς.

Αύριο, Σάββατο (18/09), ολοκληρώνονται οι προκριματικοί της διοργάνωσης, με την συμμετοχή της Βασιλείας Φαίδρας Διαμαντή και της Αιμιλίας Αυγητίδου στο ατομικό νεανίδων, ενώ την Κυριακή (19/09) θα διεξαχθούν οι τελικοί όλων των αγωνισμάτων.