Με όνειρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι αθλήτριες της αεροβικής γυμναστικής

Έτοιμες να δείξουν το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο είναι οι Ελληνίδες αθλήτριες της αεροβικής γυμναστικής, οι οποίες θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, στο Πέζαρο της Ιταλίας (17-19 Σεπτεμβρίου).

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί αύριο (Τρίτη 14/09), αποτελούμενη από την πρωταθλήτρια της κατηγορίας γυναικών Σοφία Παππά και έξι εκπροσώπους της κατηγορίας νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Δέσποινα Καλυβέζα, Μαγδαληνή Μπάρλου, Αθηνά Ανδαλή). Μαζί τους θα ταξιδέψουν οι προπονήτριες Αθηνά Γουρνά και Πέγκυ Κιούση, ο Δημήτρης Πολύζος ως διεθνής κριτής και η Λευκή Φερεντίνου ως μέλος του πάνελ κριτών Superior Jury της European Gymnastics.

Ευχές για καλή επιτυχία στις αθλήτριες και στους προπονητές – προπονήτριες, εκ μέρους όλου του Δ.Σ., εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο (11/09) στον Χολαργό και παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της ελληνικής ομάδας πριν από την αναχώρηση.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Κωνσταντίνα Δήμα, δήλωσε: «Μετά την επιτυχημένη παρουσία των Ελληνίδων αθλητριών στο διεθνές Όπεν της Βουλγαρίας, είμαστε πεπεισμένοι η ελληνική αποστολή ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η διοίκηση της Ε.Γ.Ο. και εγώ προσωπικά, ως επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, ευχόμαστε καλή επιτυχία στις αθλήτριες και στο προπονητικό επιτελείο».

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πέζαρο, η Παππά θα αγωνιστεί στο ατομικό γυναικών, οι Διαμαντή και Αυγητίδου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ατομικό νεανίδων, ενώ παράλληλα οι Ελληνίδες αθλήτριες θα συμμετάσχουν στο τρίο νεανίδων χωρισμένες σε δύο ομάδες (Διαμαντή / Αυγητίδου / Θεοδωρακέα και Καλυβέζα / Μπάρλου / Ανδαλή), καθώς και στην πεντάδα νεανίδων, με τις Διαμαντή / Αυγητίδου / Θεοδωρακέα / Καλυβέζα / Μπάρλου στη βασική σύνθεση και την Ανδαλή

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης στα αγωνίσματα με ελληνική εκπροσώπηση (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
13:00 – 16:30: Προκριματικός ατομικού γυναικών
13:00 – 16:30: Προκριματικός τρίο νεανίδων
17:30 – 20:15: Προκριματικός πεντάδας νεανίδων

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
13:00 – 16:30: Προκριματικός ατομικού νεανίδων

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
11:00 – 12:20: Τελικός ατομικού νεανίδων
12:45 – 14:00: Τελικός τρίο νεανίδων
12:45 – 14:00: Τελικός πεντάδας νεανίδων
15:45 – 17:05: Τελικός ατομικού γυναικών

aeroviki-stathopoulos-sep2021-1
aeroviki-stathopoulos-sep2021-2