Κέρδος για την Κατσάλη η συμμετοχή στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ της Μερσίνης

Την 8η θέση στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών κατέκτησε η Ελβίρα Κατσάλη στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ ενόργανης γυμναστικής της Μερσίνης, όπου κατέγραψε την πρώτη της πρόκριση και συμμετοχή σ’ έναν τελικό διεθνούς διοργάνωσης υψηλού επιπέδου.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να κάνει καλή εμφάνιση, αφού νικήθηκε από το άγχος και είχε δύο πτώσεις, με συνέπεια να περιοριστεί στους 9,000 βαθμούς. Ωστόσο, η παρουσία της μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, απέναντι σε αθλήτριες με πολύ περισσότερες αγωνιστικές παραστάσεις, αποτελεί από μόνη της μία σημαντική επιτυχία.

Το χρυσό μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς κατέκτησε η Ουγγαρέζα Ζόγια Σέκελι (13,300 β.), με δεύτερη την Ουκρανή Γελιζαβέτα Χουμπαρέβα (12,550 β.) και τρίτη τη Λούτσιγια Χρίμπαρ από την Κροατία (12,500 β.).

Στον προκριματικό του αγωνίσματος, την Παρασκευή (10/09), η Κατσάλη είχε επίσης καταταγεί 8η, με 10,950 βαθμούς.

Το παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ της Μερσίνης αποτέλεσε για αρκετούς ακόμη νεαρούς πρωταθλητές της ενόργανης από το Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Θεσσαλονίκης (ΑΝΔΡΕΣ: Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Γρηγόρης Κοσμίδης, Χρήστος Τσιγγελίδης, Στέφανος Τσολακίδης, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Βασιλική Κυρλίδου), την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μία τέτοια διοργάνωση και να κάνουν ντεμπούτο με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.