Φιναλίστ στους ασύμμετρους ζυγούς η Ελβίρα Κατσάλη στην Τουρκία

Η Ελβίρα Κατσάλη έλαμψε στην πρεμιέρα του παγκόσμιου Τσάλεντζ Καπ ενόργανης γυμναστικής στη Μερσίνη της Τουρκίας, κατακτώντας την πρόκριση για τον τελικό των ασύμμετρων ζυγών.

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών οργάνων, η 18χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 10,950 βαθμούς στους ασύμμετρους ζυγούς, επίδοση που αποδείχθηκε αρκετή για να της χαρίσει την 8η θέση και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (12/09).

Στην κατηγορία των ανδρών, όπου οι νεαροί Έλληνες εκπρόσωποι έκαναν το ντεμπούτο τους σε μία διοργάνωση αυτής της εμβέλειας αποκτώντας σπουδαίες εμπειρίες, ο Απόστολος Κανέλλος αγωνίστηκε στον πλάγιο ίππο (11,950 β.), ο Στέφανος Τσολακίδης στο δίζυγο (10,700 β.), ο Γιώργος Κελεσίδης σε δίζυγο (11,800 β.) και πλάγιο ίππο (8,700 β.) και ο Γρηγόρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους (10,050 β.).

Αύριο, Σάββατο (11/09), θα διεξαχθούν οι προκριματικοί στα υπόλοιπα όργανα, στα οποία από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν ο Χρήστος Τσιγγελίδης στους κρίκους, οι Απόστολος Κανέλλος και Γρηγόρης Κοσμίδης στο μονόζυγο, η Ελβίρα Κατσάλη τόσο στη δοκό ισορροπίας όσο και στο έδαφος, καθώς και η Βασιλική Κυρλίδου επίσης στη δοκό.

Την Κυριακή (12/09) θα πραγματοποιηθούν όλοι οι τελικοί, με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων αθλητών και αθλητριών σε κάθε όργανο.