Το «νέο αίμα» της ενόργανης αποκαλύπτεται στο Τσάλεντζ Καπ της Μερσίνης

Την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους, παίρνοντας σε αρκετές περιπτώσεις το «βάπτισμα του πυρός» με την Εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών, θα έχουν οι ανερχόμενοι Έλληνες εκπρόσωποι της ενόργανης γυμναστικής που θα συμμετάσχουν στο Τσάλεντζ Καπ της Μερσίνης, από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Στην ελληνική αποστολή, που αναχώρησε σήμερα (Τετάρτη 08/09) για την τουρκική πόλη, περιλαμβάνονται πέντε αθλητές και δύο αθλήτριες: Στους άνδρες θα αγωνιστούν οι Απόστολος Κανέλλος (πλάγιος ίππος, μονόζυγο), Γιώργος Κελεσίδης (δίζυγο), Γρηγόρης Κοσμίδης (έδαφος, μονόζυγο), Χρήστος Τσιγγελίδης (κρίκοι), Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), ενώ στις γυναίκες θα πάρουν μέρος η Ελβίρα Κατσάλη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος) και η Βασιλική Κυρλίδου (δοκός ισορροπίας).

Για τέσσερις από τους πέντε εκπροσώπους των ανδρών (Κανέλλος, Κελεσίδης, Κοσμίδης, Τσιγγελίδης), καθώς και για την Κυρλίδου, αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη διεθνής εμφάνιση με τις «μεγάλες» Εθνικές ομάδες.

Μαζί με τους Έλληνες αθλητές ταξίδεψαν στη Μερσίνη οι ομοσπονδιακοί προπονητές Βασίλης Τσολακίδης, Γιάννης Ζαχαριάδης, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Ιουλία Παλαμάρα.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα διαρκέσουν δύο ημέρες, Παρασκευή (10/09) και Σάββατο (11/09), ενώ οι τελικοί όλων των οργάνων είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (12/09).

Το Τσάλεντζ Καπ της Μερσίνης θα αποτελέσει το δεύτερο και τελευταίο διεθνές αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το οποίο θα γίνει στην Κιτακιουσού της Ιαπωνίας (18-24 Οκτωβρίου).

Στιγμιότυπα από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής:
enorgani-mersin2021-anaxorisi-1
enorgani-mersin2021-anaxorisi-2