Με φιλοδοξίες οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης στο Τσάλεντζ Καπ της Σλοβενίας

Ο νέος Ολυμπιακός κύκλος ξεκινά από την Σλοβενία για επτά Έλληνες εκπροσώπους της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Τσάλεντζ Καπ του Κόπερ, από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, με στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε σήμερα (Τρίτη 31/08) για την σλοβενική πόλη, αποτελούμενη από έξι αθλητές και μία αθλήτρια: Στην κατηγορία ανδρών θα αγωνιστούν οι Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Νικόλας Κρανίτης (κρίκοι), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι), Αλκίνοος Γραικός (πλάγιος ίππος, άλμα) και Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), ενώ στην κατηγορία γυναικών θα πάρει μέρος η Αργυρώ Αφράτη, που θα παρουσιάσει τα προγράμματά της και στα τέσσερα όργανα (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος).
Για δύο εξ αυτών, τον 19χρονο Γκίνη και τον 18χρονο Γραικό, θα πρόκειται για το διεθνές ντεμπούτο τους με την Εθνική ανδρών.

Την αποστολή στο Κόπερ συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Απόστολος Πεσσίνης και οι διεθνείς κριτές Σταύρος Γαλερός, Βασιλική Αλιπράντη.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη (02/09) με τα πέντε πρώτα όργανα (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (03/09) με τα υπόλοιπα (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, Έδαφος).
Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (04/09) και την Κυριακή (05/09).

Η διοργάνωση της Σλοβενίας θα αποτελέσει για τους Έλληνες αθλητές το πρώτο τεστ ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα γίνει στην Κιτακιουσού της Ιαπωνίας στα τέλη Οκτωβρίου.
Θα ακολουθήσει το αντίστοιχο Τσάλεντζ Καπ της Μερσίνης (10-12 Σεπτεμβρίου), όπου οι Εθνικές ομάδες θα παραταχθούν με πολύ διαφορετική σύνθεση, προκειμένου ακόμα περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες να πάρουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους.