Διεθνή «αποκαλυπτήρια» στο Πλόβντιβ για τις εκπροσώπους της αεροβικής

Επτά Ελληνίδες αθλήτριες της αεροβικής γυμναστικής θα συμμετάσχουν από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου στο διεθνές τουρνουά του Πλόβντιβ, το οποίο θα αποτελέσει τον πρώτο τους αγώνα εκτός των συνόρων έπειτα από περίπου δύο χρόνια, αλλά και την πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει τρεις εβδομάδες αργότερα στο Πέζαρο της Ιταλίας.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε σήμερα (Πέμπτη 26/08) για τη βουλγαρική πόλη, αποτελούμενη από την πρωταθλήτρια της κατηγορίας γυναικών Σοφία Παππά και έξι εκπροσώπους της κατηγορίας νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Δέσποινα Καλυβέζα, Μαγδαληνή Μπάρλου, Αθηνά Ανδαλή). Μαζί τους θα βρεθούν οι Λευκή Φερεντίνου και Αθηνά Γουρνά ως προπονήτριες και ο Δημήτρης Πολύζος με την ιδιότητα του διεθνούς κριτή.

Στο διεθνές τουρνουά του Πλόβντιβ, η Παππά θα αγωνιστεί στο ατομικό γυναικών, οι Διαμαντή και Αυγητίδου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ατομικό νεανίδων, ενώ παράλληλα οι Ελληνίδες αθλήτριες θα συμμετάσχουν στο τρίο νεανίδων χωρισμένες σε δύο ομάδες (Διαμαντή / Αυγητίδου / Θεοδωρακέα και Καλυβέζα / Μπάρλου / Ανδαλή), καθώς και στην πεντάδα νεανίδων, με τις Διαμαντή / Αυγητίδου / Θεοδωρακέα / Καλυβέζα / Μπάρλου στη βασική σύνθεση και τη Ανδαλή ως αναπληρωματική.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα διεξαχθούν την Παρασκευή (27/08) και το Σάββατο (28/08), ενώ οι τελικοί όλων των αγωνισμάτων είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (29/08).