Ξεκίνημα για το εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης αγοριών της European Gymnastics στη Μίκρα (video & photos)

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το εκπαιδευτικό προπονητικό καμπ ενόργανης αγοριών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (European Gymnastics), το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και προσφέρει μία ξεχωριστή ευκαιρία επιμόρφωσης σε νεαρούς αθλητές ηλικίας 13-16 ετών, αλλά και στους προπονητές τους.

Το καμπ πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 29 Αυγούστου στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, με την συμμετοχή 30 αθλητών και  27 προπονητών-συνοδών από 15 χώρες (Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Τσεχία και Ελλάδα), αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται από ελληνικής πλευράς οι γεννημένοι το 2006 Άγγελος Μελικσετιάν και Σεραφείμ Εμινίδης, μαζί με τους προπονητές Αλκιβιάδη Γιαννακό και Άγγελο Γραβάνη.

Τους αθλητές και τους προπονητές καλωσόρισαν, το πρωί του Σαββάτου (21/08), ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Νορβηγός Τομ Θίνγκβολντ και ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση, Κροάτης Μάριο Βούκογια.

Παρόντες στην έναρξη των εργασιών ήταν επίσης, εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Γ.Ο., ο Β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος έχει και τη γενική επίβλεψη του καμπ, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και μέλος της Τ.Ε. Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Νίκος Προβιάς, που περιλαμβάνεται στους εκπαιδευτές του καμπ.

«Αυτό το εκπαιδευτικό καμπ είναι ξεχωριστό, γιατί είναι η πρώτη φορά που το διοργανώνουμε στην Ελλάδα, έπειτα από 30 χρόνια φιλοξενίας του θεσμού στην Τιρένια της Ιταλίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ», δήλωσε στο καλωσόρισμά του ο Κροάτης Μάριο Βούκογια, Αντιπρόεδρος της Τ.Ε. Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics και υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό καμπ.

«Έπειτα από μία μακρά παράδοση φιλοξενίας του θεσμού στην Τιρένια, φέτος ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη και ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την ανάληψη της διοργάνωσης. Αντιμετωπίζουμε όλοι μας μία δύσκολη συγκυρία, λόγω της νόσου Covid-19, αλλά είμαι βέβαιος ότι όλα θα είναι άψογα σ’ αυτό το καμπ. Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε μία ισχυρή, ενωμένη Ευρώπη για τους νεαρούς αθλητές και τους προπονητές, που μέσα από το καμπ θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να γνωριστούν και να κάνουν φιλίες ικανές να κρατήσουν για μια ζωή. Μείνετε ενωμένοι, ως μία ομάδα!», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τ.Ε. Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Νορβηγός Τομ Θίνγκβολντ.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής τόνισε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να υποδεχόμαστε στη Θεσσαλονίκη αθλητές και προπονητές από όλη την Ευρώπη. Ευχαριστούμε τη European Gymnastics που ανέθεσε στην Ε.Γ.Ο. την ευθύνη διοργάνωσης αυτού του καμπ, το οποίο αποτελεί έναν θεσμό για την ανάπτυξη της ενόργανης γυμναστικής. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να παρέχουμε σε όλους τους συμμετέχοντες ένα ασφαλές περιβάλλον και να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του καμπ σε όλους τους τομείς. Επιδίωξή μας είναι, μέσα από αυτή την προσπάθεια, να καθιερώσουμε το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας ως ιδανικό προορισμό για πολλές ακόμη μελλοντικές δράσεις και διοργανώσεις γυμναστικής. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που εργάστηκαν εντατικά για την σωστή διεξαγωγή του καμπ και ιδιαίτερα τον Αβραάμ Σαπρανίδη. Ευχόμαστε καλή διαμονή σε όλους».

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις υπό την επίβλεψη των έμπειρων εκπαιδευτών της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου για τους προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών, καθώς επίσης πολιτιστικές και τουριστικές-ψυχαγωγικές δράσεις που έχει προγραμματίσει η Ε.Γ.Ο. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι επισκέπτες να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους τομείς.
Από πλευράς Ε.Γ.Ο., τεχνικός υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό προπονητικό καμπ έχει οριστεί ο ομοσπονδιακός προπονητής και Ολυμπιονίκης, Βασίλης Τσολακίδης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καμπ, τόσο εντός όσο και εκτός γυμναστηρίου, θα εφαρμοστεί αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία όλων των συμμετεχόντων από τη νόσο Covid-19.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 από την πρεμιέρα του καμπ, με δηλώσεις του θρύλου της ενόργανης Βαλέρι Μπελένκι, του τεχνικού υπεύθυνου της Ομοσπονδίας στο καμπ Βασίλη Τσολακίδη και του Γενικού Γραμματέα της Ε.Γ.Ο. Κώστα Πανταζή:

Στιγμιότυπα από την έναρξη του εκπαιδευτικού προπονητικού καμπ ενόργανης αγοριών της European Gymnastics:
camp-ueg-thessaloniki-01

camp-ueg-thessaloniki-02_

camp-ueg-thessaloniki-03

camp-ueg-thessaloniki-04

camp-ueg-thessaloniki-05

camp-ueg-thessaloniki-06

camp-ueg-thessaloniki-07