Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης αγοριών

Σημείο συνάντησης και εκπαίδευσης για την επόμενη γενιά πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής από όλη την Ευρώπη γίνεται η Θεσσαλονίκη από τις 20 έως τις 30 Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θα φιλοξενήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό προπονητικό καμπ ενόργανης αγοριών (13-16 ετών) σε συνεργασία με τη European Gymnastics.

Στο εκπαιδευτικό καμπ, που θα έχει ως επίκεντρο την αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 νεαροί αθλητές και 27 προπονητές-συνοδοί από 15 χώρες (Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Τσεχία και Ελλάδα).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις σε σχεδόν καθημερινή βάση, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου για τους προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών, αλλά και ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις που έχει προγραμματίσει η Ε.Γ.Ο., προκειμένου η συνολική εμπειρία να αποδειχθεί εξαιρετική για τους επισκέπτες σε όλους τους τομείς.

Το εκπαιδευτικό καμπ θα τιμήσουν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Νορβηγός Τομ Θίνγκβολντ, καθώς και εκπαιδευτές διεθνούς φήμης, έχοντας ανάμεσά τους τον θρύλο του παρελθόντος Βαλέρι Μπελένκι, «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 1992 με την Ενωμένη Ομάδα των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και δις παγκόσμιο πρωταθλητή του πλάγιου ίππου, το 1991 με την Σοβιετική Ένωση και το 1997 με τη νέα του πατρίδα, Γερμανία.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο επιτυχημένος θεσμός της European Gymnastics φιλοξενείται στην Ελλάδα, έπειτα από αρκετά χρόνια σταθερής τέλεσης των αντίστοιχων καμπ στην Τιρένια της Ιταλίας, γεγονός που ανοίγει νέες προοπτικές για την ελληνική Γυμναστική και αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη της χώρας μας ως ιδανικού προορισμού για να υποδεχθεί περισσότερες αθλητικές – επιμορφωτικές δράσεις κορυφαίου επιπέδου.