Αίτημα της Ε.Γ.Ο. για παράταση προθεσμίας εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Γ.Ο., συναισθανόμενη τις ανάγκες των σωματείων-μελών της, έχει απευθύνει από την Τρίτη 03/08 επίσημο αίτημα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ζητώντας να δοθεί παράταση στην προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. κατά δύο μήνες, δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Στο σχετικό έγγραφο που απέστειλαν ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής, τονίζεται ότι η χορήγηση της δίμηνης παράτασης θα επιτρέψει στα σωματεία να επανέλθουν ομαλά σε ενεργή δραστηριότητα, έπειτα από την υπολειτουργία των καλοκαιρινών μηνών και τη μη διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων σε πολλές ηλικιακές κατηγορίες των αθλημάτων της Γυμναστικής λόγω της πανδημίας, καθώς επίσης να έχουν εκλέξει νέες διοικήσεις όπως αυτό προβλέπεται (ΦΕΚ 1593/20-4-21 & ΦΕΚ 96/11-06-21), προτού προχωρήσουν στην εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Αναμένουμε τη θετική απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο δίκαιο αίτημά μας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει αντίστοιχα και τα υπόλοιπα σωματεια όλων των υπόλοιπων αθλητικών Ομοσπονδιών, ώστε να έχουν το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την εγγραφή τους στο Μητρώο.

Η Ε.Γ.Ο. θα ενημερώσει άμεσα τα σωματεία-μέλη της για κάθε νεότερη εξέλιξη που θα υπάρξει στο συγκεκριμένο ζήτημα.