Λευτέρης Πετρούνιας: «Θα κάνω τα πάντα για να ξανακερδίσω, θα τα πούμε στο Παρίσι!» (videos)

Χαρούμενος για την κατάκτηση του δεύτερου Ολυμπιακού μεταλλίου του, αλλά και αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή, με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την ολοκλήρωση του τελικού των κρίκων στο στάδιο Αριάκε του Τόκιο.

Η επιστροφή του Λευτέρη Πετρούνια στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (05/08) στις 12:20 το μεσημέρι, με την πτήση “QR 203” της “Qatar Airways” από την Ντόχα.

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα πρώτα απ’ όλα, καθώς και στις κόρες μου, στην Σοφία και την Ελένη. Αισθάνομαι πάρα πολύ γεμάτος, ήταν ένας εξαιρετικός και πάρα πολύ δύσκολος τελικός. Η διαχείρισή του ήταν τρομακτικά δύσκολη. Είναι ανάμικτα τα συναισθήματά μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι ξανά στα Ολυμπιακά μετάλλια μετά από πανδημίες, χειρουργεία και όλα όσα έχουμε περάσει. Παρόλα αυτά υπάρχει μία γλυκόπικρη γεύση, επειδή μου αρέσει να κερδίζω και δεν μου αρέσει να παίρνω τη 2η ή 3η θέση. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να ξανακερδίσω!», είπε ο «άρχοντας των κρίκων» στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε:

«Αυτό το μετάλλιο είναι για μένα δικαίωση, σημαίνει ότι καλώς έκαναν όσοι συνέχισαν να πιστεύουν σ’ εμένα και με στήριζαν σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές, καθώς και απάντηση σε όσους πίστεψαν δεν θα καταφέρω να επιστρέψω ξανά μετά το χειρουργείο.
Θέλω να ευχαριστήσω την σύζυγό μου, Βασιλική Μιλλούση, που είναι εδώ μαζί μου, και την ομάδα μου, τον γιατρό μου Οδυσσέα Παξινό, τον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη και τη φυσικοθεραπεύτριά μας Ιβάνα Τζούριτς».

Καταλήγοντας, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο και «χάλκινος» του Τόκιο, έθεσε τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή και την κατάκτηση της πρωτιάς στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2024 στο Παρίσι:
«Εννοείται ότι θα τα πούμε στο Παρίσι! Δεν μπορεί να κλείσει η καριέρα μου με 3η θέση, θα κλείσει με 1η θέση!»
 

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια στην κάμερα της ΕΡΤ:

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια στο κανάλι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο YouTube: