Μηνύματα αισιοδοξίας έστειλε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Νεανίδων (video & photos)

Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συλλόγων & Ατομικού Νεανίδων, που όπως και οι αντίστοιχες διοργανώσεις των προηγούμενων εβδομάδων έστειλε το μήνυμα ότι η ελληνική ρυθμική γυμναστική θα βγει δυνατή από την πανδημία, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των θερινών εθνικών αγώνων της Ε.Γ.Ο., μέσα από τους οποίους έγινε εφικτή η σταδιακή αγωνιστική επανεκκίνηση της Γυμναστικής.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου, χωρίς θεατές και με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τον περιορισμό της νόσου Covid-19, έχοντας σημαντική συμμετοχή αθλητριών και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την σταδιακή επιστροφή στο επιθυμητό επίπεδο.

Νικήτρια αναδείχθηκε στο σύνθετο ατομικό νεανίδων η Παναγιώτα Λύτρα του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. (71,900 β.), με δεύτερη την Σοφία Τσολαρίδου του Γ.Ο.Π.Φ. Η Αρμονία (68,200 β.) και τρίτη την Έιρα-Λάουρα Γκικόκα του Γ.Α.Σ. Χολαργού (65,700 β.).
Στο ομαδικό νεανίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. (191,000 β.), το ασημένιο ο Γ.Ο.Π.Φ. Η Αρμονία (174,450 β.) και το χάλκινο ο Α.Σ. Ειρήνη Χαλκίδος (170,500 β.).

Τη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησαν στους αγώνες ο Πρόεδρος Θανάσης Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδιλή, η Ταμίας Θέμις Χαρίτου και τα μέλη Ελένη Μιχοπούλου και Γιάννης Παυλάκης.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην Πρόεδρο Κριτών Μαρία Πάχτα για την συμβολή της στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Η Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής της Ε.Γ.Ο., Ειρήνη Αϊνδιλή, υπογράμμισε:
«Περάσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, με επτά μήνες αποχής από τα προπονητήρια. Μετά από αυτό το διάστημα, πρέπει να υπάρξει ένα αντίστοιχο, για πλήρη επαναφορά και επανένταξη των αθλητριών. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ομαδικότητα στη διαχείριση, της διοίκησης, των προπονητριών, των σωματείων, των αθλητριών και των γονιών που ήταν δίπλα στα παιδιά. Επανήλθαν πολλά παιδιά, ενώ καταλαβαίνετε ότι μετά από μια τέτοια πολύμηνη αποχή υπήρχε το ενδεχόμενο να σταματήσουν σπουδαία ταλέντα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη γιατί οι προπονήτριες και τα σωματεία επέδειξαν άψογη αντιμετώπιση και κράτησαν τα παιδιά σε μια καλή κατάσταση. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, είδαμε πολύ καλές αθλήτριες που παρουσίασαν σημαντική δουλειά -αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Είμαι άνθρωπος της ομαδικότητας και αυτό είναι η γυμναστική: Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να γίνουμε «ένα» γιατί μόνο έτσι έρχονται τα αποτελέσματα. Και μόνο η συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, μετά τον τελευταίο αγώνα, που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2020 στην κατηγορία νεανίδων, αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός. Θέλαμε να έρθουν να αγωνιστούν οι αθλήτριες και να το ευχαριστηθούν. Αυτή ήταν η… «απαίτηση» της διοίκησης και η δική μου ως πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής. Ευτυχώς παρέμειναν τα παιδιά στο άθλημά μας, δεν χάσαμε ταλέντα και με δουλειά θα επανέλθουμε και πάλι στα καλά δεδομένα της ρυθμικής γυμναστικής».

Από την πλευρά της, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Ελένη Μιχοπούλου τόνισε:
«Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από τα γήπεδα, η επαναφορά των αθλητριών δείχνει ότι υπάρχει ταλέντο, χρειάζεται όμως οργάνωση και ένα σύστημα αξιοποίησης των ταλέντων. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το γεγονός ότι κατορθώσαμε να διοργανώσουμε αυτά τα πρωταθλήματα κάτω από συνθήκες πολύ δύσκολες και καιρικές -υψηλές θερμοκρασίες και πρωτόκολλο Covid-19- αλλά με την στήριξη των τοπικών αρχών που μας παραχώρησαν τα γυμναστήρια είχαμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Η ρυθμική γυμναστική θα ξαναγεννηθεί με την καινούργια οργάνωση να ξεκινά από τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει δυναμικό, υπάρχει όρεξη για δουλειά, υπάρχει η πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής Ειρήνη Αϊνδιλή που προέρχεται από το άθλημα και ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να γίνει κι εγώ ως απλό μέλος της διοίκησης με την εμπειρία μου μπορώ να συμβάλλω σ΄ αυτό. Το γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» μας παραχωρήθηκε για πέντε ημέρες από την Δημοτική αρχή και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλο και τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού κ. Κουμεντάκο για την παραχώρηση της εγκατάστασης, με τον κλιματισμό να δουλεύει πολλές ώρες μες στην ημέρα. Ήταν πολύ σημαντικό για να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα με καλές συνθήκες για τις αθλήτριες και τις προπονήτριες».

VIDEO: Δηλώσεις των Ολυμπιονικών του ανσάμπλ Ειρήνης Αϊνδιλή, Χαράς Καρυάμη και Κλέλιας Πανταζή:

Στιγμιότυπα από τις απονομές στο Ομαδικό και στο Σύνθετο Ατομικό Νεανίδων:

rg-panellinio-neanides-2021-2rg-panellinio-neanides-2021-1