Έδειξαν σφυγμό οι εκπρόσωποι της ακροβατικής γυμναστικής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (photos & video)

Η δίψα του κόσμου της ακροβατικής γυμναστικής να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και να ξεπεράσει τις δυσάρεστες συνέπειες της πανδημίας, αποτυπώθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Α’-Β’-Γ’ Κατηγοριών (Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων), το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (31/07) στη Θεσσαλονίκη.

Το «παρών» στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» έδωσαν αθλητές και αθλήτριες από 13 ομάδες και ζευγάρια, που επιχείρησαν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρότι προέρχονταν από μόλις δυόμισι μήνες προπονήσεων, κερδίζοντας το χειροκρότημα για την προσπάθειά τους.

Παράλληλα, η διοργάνωση αποτέλεσε ένα από τα κριτήρια για την επιλογή της αποστολής που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Ηλικιών (11-17 ετών) του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στο Πέζαρο της Ιταλίας.

Ξεχωριστό κύρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έδωσε η παρουσία του διακεκριμένου Βούλγαρου κριτή Νικολάι Ιβανόφ, μέλους της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής της European Gymnastics και Προέδρου του σώματος κριτών ακροβατικής της χώρας του, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ως προσκεκλημένος της Ε.Γ.Ο..

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και με αυστηρή εφαρμογή του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου Covid-19.
Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία της, κατόπιν ειδικού αιτήματος, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, η οποία δήλωσε τον θαυμασμό της για το άθλημα της ακροβατικής γυμναστικής.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής της Ομοσπονδίας, Κώστας Πανταζής, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τονίζοντας τα εξής:
«Είναι μεγάλη η χαρά μας για το γεγονός ότι επιστρέφουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σ’ αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έστειλαν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα σωματεία, τους προπονητές και όλους τους ανθρώπους που έκαναν εφικτή τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων, όπως επίσης τη διοίκηση των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης, τον Αβραάμ Σαπρανίδη ως υπεύθυνο της Ε.Γ.Ο. για τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης μαζί με την Ειρήνη Μανδραβέλη, καθώς και όλα τα μέλη της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για τη βοήθειά τους. Ευχαριστώ, επίσης, εκ μέρους του Προέδρου κ. Σταθόπουλου και του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. τον φίλο Νικολάι Ιβανόφ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.
Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές καταφέραμε, έστω και για τις τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες, να επανέλθουμε σε δράση και να πάρουμε δύναμη για την συνέχεια. Αισιοδοξούμε ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα φτάσουμε να έχουμε ξανά τη μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια».

VIDEO: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής 2021:

 

Στιγμιότυπα από τις απονομές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος:
acro-panellinio-2021-01

acro-panellinio-2021-02

acro-panellinio-2021-03

acro-panellinio-2021-04

acro-panellinio-2021-05

acro-panellinio-2021-06

acro-panellinio-2021-07

acro-panellinio-2021-08

acro-panellinio-2021-09

acro-panellinio-2021-10

acro-panellinio-2021-11

acro-panellinio-2021-12

acro-panellinio-2021-13