Η Ε.Γ.Ο. στην παγκόσμια τηλεδιάσκεψη της FIG για τη Γυμναστική για Όλους

Οι προοπτικές και οι στρατηγικές ανάπτυξης της Γυμναστικής για Όλους συζητήθηκαν στη διαδικτυακή συνεδρίαση που διοργάνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG Μάργκαρετ Σίκενς και στην οποία συμμετείχαν 42 εθνικές ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο.
Ανάμεσά τους και η Ε.Γ.Ο., την οποία εκπρόσωπησαν ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της αντίστοιχης Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Κώστας Πανταζής και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΓγΟ της European Gymnastics Μαρία Παπαδοπούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αρχικά διατυπώθηκαν οι πρακτικές διαφορετικών χωρών, όπως η Αυστραλία, η Τσεχία, η Αυστρία, η Νότια Αφρική και η Ιαπωνία Στην συνέχεια η κυρία Σίκενς παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του αθλήματος της Γυμναστικής για Όλους, καθώς επίσης την Παγκόσμια Γυμναστράδα του 2023 στο Άμστερνταμ και το 4ο World Gym For Life Challenge.

Στην αναφορά της Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της FIG, όπως φαίνεται και από την σχετική εικόνα αποτύπωσης, σημαίνουσα θέση είχε το ελληνικό Gym For Life Challenge, το οποίο αποτελεί μία από τις τέσσερις εθνικές διοργανώσεις του είδους που πραγματοποιούνται στον κόσμο.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα όλα τα ενδιαφερόμενα σωματεία-μέλη της Ε.Γ.Ο. θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, τόσο για τα συμπεράσματα από την συνεδρίαση της FIG όσο και για τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα προπονητών που ανακοίνωσε πρόσφατα η Τεχνική Επιτροπή Γυμναστικής για Όλους της European Gymnastics.

fig-gym4all-meeting-2
fig-gym4all-meeting-3
fig-gym4all-meeting-4