Μοναδικό θέαμα στο Red Bull Art of Motion στο Μικρολίμανο (video & photos)

Ο κορυφαίος freerunning θεσμός επέστρεψε στη χώρα μας, το Σάββατο (10/07), εκτοξεύοντας το ενδιαφέρον των φίλων του παρκούρ, που καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στην καρδιά του Πειραιά, το Μικρολίμανο. Ο εντυπωσιακός αγώνας, που τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έδωσε για πρώτη φορά ραντεβού πάνω σε ιστιοφόρα σκάφη, κάνοντας την ανατροπή και κορυφώνοντας το αγωνιστικό ενδιαφέρον!

Το Red Bull Art of Motion, συγκέντρωσε αθλητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι έδωσαν μάχη στο πανέμορφο Μικρολίμανο με συνδιοργανωτή τον Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά. Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα, από την προβλήτα αλλά και παραπλέοντα σκάφη, τους δεκαοχτώ συμμετέχοντες, ενώ η μοναδική εικόνα ταξίδεψε απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλον τον κόσμο μέσα από το www.redbullartofmotion.com και το https://www.redbull.com/int-en/discover.

Από πλευράς της Ε.Γ.Ο. στους αγώνες παραβρέθηκαν η  Γ’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παρκούρ Ειρήνη Μανδραβέλη, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προώθησης Σπύρος Σκλάβος και το μέλος της Τ.Ε. Παρκούρ Σπύρος Καραμάνης, οι οποίοι και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες. Δυστυχώς ο Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης, νικητής του Red Bull Art of Motion το 2014 & 2015 δεν μπόρεσε να συμμετάσχει καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά μετέφερε τις γνώσεις και εμπειρίες του κάνοντας τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα που κάλυψε το Mega.

Πρωταγωνιστής του αγώνα από ελληνικής πλευράς ήταν ο ανερχόμενος Καβαλιώτης Μίμης Θεοδωρίδης, ο οποίος εντυπωσίασε με την προσπάθειά του και έμεινε οριακά έξω από την τελική τριάδα, τερματίζοντας 4ος στην κατηγορία των ανδρών.

Σε ό,τι αφορά τους νικητές, ο 22χρονος Πολωνός Κρίστιαν Κοβαλέφσκι, κατέκτησε την πρώτη θέση μαγεύοντας κριτές και θεατές με κάποια από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα runs του Red Bull Art of Motion, ο οποίος και δήλωσε: «Όταν έμαθα ότι θα διαγωνιζόμασταν πάνω σε ιστιοφόρα, ανησύχησα ότι θα κουνιόντουσαν πολύ κατά τη διάρκεια του run μου. Αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα από τα καλύτερα set-ups που είχαμε ποτέ στο Red Bull Art of Motion. Είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ!»

Η Νόα Ντιόργκινα από την Ολλανδία αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία γυναικών. Μόλις στα δεκαέξι της χρόνια έγινε η νεότερη αθλήτρια που έχει κερδίσει στον διαγωνισμό και δήλωσε: «Είναι κάτι που ονειρευόμουν από όταν ήμουν επτά χρονών, και τώρα έγινε πραγματικότητα. Μετά από ενάμιση χρόνο, είναι τέλειο που μπορούμε να παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμό και πάλι».

Δείτε τον τελικό γύρο του Red Bull Art of Motion, όπως μεταδόθηκε από το Mega, με σχολιασμό από τον Δημήτρη Κυρσανίδη:

Στιγμιότυπα από το Red Bull Art of Motion, που διεξήχθη στο Μικρολίμανο:

redbullartofmotion2021_05

redbullartofmotion2021_04

redbullartofmotion2021_02

redbullartofmotion2021_03

redbullartofmotion2021_01