Επανεκκίνηση για την ακροβατική με το πρώτο τεστ αξιολόγησης ενόψει Πέζαρο

Το πρώτο τεστ αξιολόγησης για την εκπροσώπηση της ελληνικής ακροβατικής γυμναστικής στους ευρωπαϊκούς αγώνες ηλικιών (11-17 ετών) που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στο Πέζαρο της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (10/07), στέλνοντας το μήνυμα της επιστροφής στην αγωνιστική δραστηριότητα.

Το τεστ διεξήχθη με επίκεντρο την αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Ε.Γ. Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσαν ραντεβού οι κριτές και οι περισσότερες ομάδες, αλλά και σε ανοιχτή γραμμή με το Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά στην Αθήνα, από όπου ένα Ζευγάρι Γυναικών παρουσίασε ζωντανά τα προγράμματά του στους κριτές μέσω διαδικτύου.

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής, λόγω της πανδημίας, οι αθλητές ανέβηκαν στο αγωνιστικό ταπί και παρά τις αντιξοότητες και το μικρό διάστημα προετοιμασίας κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της επανεκκίνησης των προπονήσεων, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο. είχαν επισκεφθεί τα σωματεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και σε όλη τη διάρκεια της δίμηνης προετοιμασίας υπήρχε επικοινωνία με τους προπονητές και κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο τους.

Σ’ αυτό το πρώτο τεστ αξιολόγησης συμμετείχαν οι Τριάδες Γυναικών του Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος (Μαρία-Ειρήνη Χατζηπαραδείση, Χριστίνα-Μαρία Χριστοπούλου-Μουρελάτου, Έλενα Τάνγκου), του Α.Π.Σ. Βερόη Βέροιας (Σοφία Κολέτσα, Κατερίνα Πασιοπούλου, Ανθή Παγούνη) και του Μ.Α.Ο.Κ. Μελίκης Ο Φίλιππος (Δήμητρα Περπερά, Ευθαλία Δαλλοπούλου, Ναταλία Παπαδοπούλου), τα Μικτά Ζευγάρια του Α.Γ.Σ. Πυραμίς (Διώνη Κατικαρίδου, Θανάσης Τσολακίδης) και του Α.Π.Σ. Βερόη Βέροιας (Αναστασία Πασιοπούλου, Χάρης Σαλασίδης), καθώς και το Ζευγάρι Γυναικών του Α.Γ.Σ. Κατακόρυφη Αντίδραση (Εβελίνα Μπαρκονίκου, Ανδριανή Πολυδωροπούλου) σε διαδικτυακή σύνδεση με τον Άγιο Κοσμά και υπό την καθοδήγηση του προπονητή Γιώργου Βέννου.

Οι αθλητές με τους προπονητές τους προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με όλα τα μέτρα που προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και δέχθηκαν το καλωσόρισμα του μέλους της Τ.Ε., Ελένης Βασιλειάδου.
Αντίστοιχα, οι υπεύθυνοι των κριτών του τεστ και μέλη της Τ.Ε., Μυρσίνη Δήμου και Μαρία Λίβα, καλωσόρισαν τις κριτές που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να κρίνουν τις συμμετέχουσες ομάδες (Κατερίνα Αλεξοπούλου, Βίλλυ Γραμματίκη, Όλγα Μαρίσιου, Πολύμνια Χατζάκου) και οι οποίες δέχθηκαν θερμές ευχαριστίες, όπως και η Φιλιώ Αντωνίου για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Η Τεχνική Επιτροπή ευχαρίστησε επίσης την Ιωάννα Παπαδοπούλου που βιντεοσκόπησε για λογαριασμό της τα προγράμματα των αθλητών, τον γιατρό Δημήτρη Κρασιά που παρευρέθηκε σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας στον χώρο, τον Δημήτρη Γιαννουλίδη που βοήθησε σε ό,τι χρειάστηκε για την ομαλή διεξαγωγή του τεστ, καθώς και τον υπεύθυνο της Ε.Γ.Ο. για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης Αβραάμ Σαπρανίδη για την συμβολή του.

Στο τέλος της διαδικασίας, στην συνάντηση των μελών της Τ.Ε. με τους υπεύθυνους και τις προπονήτριες των ομάδων Αθηνά Δέλλιου, Ελένη Μαμουτοπούλου, Έλσα Παπαδοπούλου, Ναταλία Παρβάνοβα για την ανταλλαγή εμπειριών, οι προπονήτριες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διεξαγωγή του τεστ, τόνισαν τη μεγάλη σημασία που είχε για αυτές και τους αθλητές τους και ευχαρίστησαν την Τεχνική Επιτροπή και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της Κώστα Πανταζή που επέμεινε και στήριξε την απόφαση να υλοποιηθεί αυτό το τεστ.

acro-test-mikra-jul2021_3

acro-test-mikra-jul2021_4

acro-test-mikra-jul2021_1

acro-test-mikra-jul2021_2