Το Red Bull Art of Motion επανέρχεται δυναμικά! (video & photos)

Ο κορυφαίος freerunning θεσμός επιστρέφει στη χώρα μας αύριο Σάββατο (10/07), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, δίνοντας για πρώτη φορά ραντεβού στην καρδιά του Πειραιά και η ελληνική freerunning σκηνή διεκδικεί μια θέση στα ιστιοφόρα του Red Bull Art of Motion, στο Μικρολίμανο!

Το Red Bull Art of Motion επανέρχεται δυναμικά και οι πιο δυνατοί freerunners του κόσμου θα αναμετρηθούν σε μια μοναδική πίστα, αλλά και σε μια ολοκαίνουρια τοποθεσία, στο Μικρολίμανο. Ένα από τα πλέον γραφικά λιμάνια της Αττικής με την αμφιθεατρική Καστέλλα να υψώνεται γύρω του θα φιλοξενήσει τον κορυφαίο freerunning θεσμό, εκεί όπου οι 18 καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα αναδείξουν τις δυνατότητές τους εν πλω!

Για 8η χρονιά στην Ελλάδα, το Red Bull Art of Motion θα διεξαχθεί  πάνω στα καταστρώματα δύο πανέμορφων ιστιοφόρων σκαφών! Το μοναδικό σκηνικό σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Πειραιά, θα συμπληρώσουν παραπλέοντα ιστιοπλοϊκά και καταμαράν θεατών.

Η διαδικασία πρόκρισης για το μεγάλο γεγονός χωρίστηκε σε τρεις φάσεις που οδήγησαν τους 18 αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου στο Μεγάλο Τελικό, του Μικρολίμανου. Εκεί συναντώνται οι 3 φιναλίστ του Red Bull Art of Motion 2019 (Ματέρα, Ιταλία), οι 12 νικητές (6 άντρες, 6 γυναίκες) του Online Qualifier, και τέλος 3 ακόμα freerunners που προκρίθηκαν μέσω του Onsite Qualifier, στο Μικρολίμανο, την περασμένη Τετάρτη (07/07).

Για τους συμμετέχοντες στον αγώνα του Μικρολίμανου, ο Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης, νικητής του Red Bull Art of Motion το 2014 & 2015, είχε επισκεφθεί τη Σαντορίνη & τη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας τους καλύτερους local freerunners οι οποίοι και ταξίδεψαν στον Πειραιά, με τα έξοδα πληρωμένα, ώστε να συμμετάσχουν στον onsite qualifier.

Η σπουδαία διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτής είναι ο Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά. Το «παρών» στους προκριματικούς αγώνες έδωσε η Ειρήνη Μανδραβέλη, Πρόεδρος της Επιτροπής Παρκούρ της Ε.Γ.Ο. και το μέλος της Επιτροπής Σπύρος Καραμάνης, οι οποίοι είχαν και θερμή συνομιλία με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Δημήτρη Κυρσανίδη.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στις 17.30 από το MEGA (https://www.megatv.com/live/) και από την COSMOTE TV στο κανάλι COSMOTE SPORT 6HD. Την ίδια στιγμή εντυπωσιακές εικόνες με φόντο το Μικρολίμανο θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από το www.redbullartofmotion.com και το https://www.redbull.com/int-en/discover.

Δείτε το εντυπωσιακό trailer και μπείτε στο κλίμα του Red Bull Art of Motion:

red-bull-3
red-bull-1
red-bull-5
red-bull-2
red-bull-4
red-bull-6

Από αριστερά: Η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παρκούρ της Ε.Γ.Ο. Ειρήνη Μανδραβέλη, ο πρωταθλητής Δημήτρης Κυρσανίδης, το μέλος της Τ.Ε. Παρκούρ Σπύρος Καραμάνης, και ο εκπρόσωπος της Red Bull Γιώργος Δεσύπρης.