Στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία η εθνική ενόργανης νεανίδων του Ισραήλ

Τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας επέλεξε για την καλοκαιρινή προετοιμασία της η εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής νεανίδων του Ισραήλ, η οποία θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου και θα πραγματοποιήσει κοινές προπονήσεις με τις Ελληνίδες αθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Βόρειας Ελλάδας, με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Η επίσκεψη της 15μελούς ισραηλινής αποστολής αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση της διεθνούς φήμης αλλά και των τεράστιων ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης», η οποία μπορεί να αποτελέσει το κορυφαίο προπονητικό κέντρο ενόργανης στην Ευρώπη και να προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος ξένων αποστολών, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον εξοπλισμό και στο σύστημα ψύξης-θέρμανσης του σταδίου, όπως έχει επισημάνει η Ε.Γ.Ο..

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι 10 Ισραηλινές αθλήτριες και οι συνοδοί τους θα συνδυάσουν τις προπονήσεις με στιγμές χαλάρωσης σε κοντινές παραλίες, ξεκινώντας σταδιακά την προετοιμασία τους για τις διοργανώσεις του δεύτερου εξαμήνου της σεζόν.

Ωφελημένες από την παρουσία της ισραηλινής ομάδας θα βγουν και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Θεσσαλονίκης, που μέσα από τις κοινές προπονήσεις αποκτούν ερεθίσματα και παραστάσεις που θα τις βοηθήσουν ενόψει των προσεχών αγωνιστικών στόχων τους.

«Αποδεχθήκαμε με χαρά το αίτημα της εθνικής ομάδας του Ισραήλ να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δεδομένο ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων των αθλητριών που χρησιμοποιούν τη Μίκρα για τις προπονήσεις τους. Παρότι είναι γνωστές οι ελλείψεις της αίθουσας ‘Ι. Μελισσανίδης’, τις οποίες η Ε.Γ.Ο. έχει επισημάνει στους αρμόδιους φορείς, θα προσπαθήσουμε να φανούμε οι καλύτεροι οικοδεσπότες. Εκτός των άλλων, φροντίσαμε ώστε οι επισκέπτες μας να περιηγηθούν στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τη διαδρομή της Πολιτιστικής Γραμμής, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης», τόνισε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης, Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Αυτή η εβδομάδα κοινής προετοιμασίας θα είναι μία ωφέλιμη εμπειρία για τις αθλήτριες και των δύο χωρών. Τέτοιες δράσεις δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά ώστε να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ανταλλαγή τεχνικών απόψεων για τους προπονητές. Αυτή η ενεργοποίηση των αθλητριών μας αποκτά μεγαλύτερη αξία, εάν σκεφτούμε ότι σε δύο εβδομάδες θα ακολουθήσει στο ίδιο στάδιο η συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης, όπου θα θελήσουν να δείξουν τα αποτελέσματα της δουλειάς των τελευταίων μηνών. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία και τις δυνατότητες να υποδεχόμαστε ακόμα περισσότερες ξένες αποστολές στη Θεσσαλονίκη».

Από πλευράς της ισραηλινής ομάδας, η προπονήτρια και διεθνής κριτής Μπακ Ταμάρ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της προς την Ε.Γ.Ο.:
«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Γ.Ο. για την πολύ καλή φιλοξενία. Λόγω της πανδημίας, ήταν δύσκολο να μετακινηθούμε έξω από τη χώρα μας όλο αυτό το διάστημα. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε εκτός συνόρων και οι αθλήτριές μας έχουν επιτέλους την ευκαιρία να προπονηθούν σε μία άλλη χώρα, σε ένα διαφορετικό γυμναστήριο και να γνωρίσουν άλλους αθλητές. Όλα είναι τέλεια εδώ: Το γυμναστήριο, οι άνθρωποι, ο καιρός, η φιλοξενία. Σας ευχαριστούμε πολύ, για άλλη μια φορά!»

Η Εθνική νεανίδων του Ισραήλ, μαζί με τις Ελληνίδες αθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Θεσσαλονίκης και τους προπονητές τους:
israel-camp-mikra-jul2021_1

israel-camp-mikra-jul2021_2

israel-camp-mikra-jul2021_3