Επέστρεψαν οι θριαμβευτές της Ντόχα Λευτέρης Πετρούνιας και Αντώνης Τανταλίδης (photos)

Θριαμβευτής επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας, με σφραγισμένο το Ολυμπιακό εισιτήριο για το Τόκιο και το χρυσό μετάλλιο του παγκοσμίου κυπέλλου της Ντόχα στο στήθος. Ο «Μίδας των κρίκων» έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από φίλους της Γυμναστικής, φιλάθλους και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Πλατύ το χαμόγελο και του Αντώνη Τανταλίδη ο οποίος, στην ίδια διοργάνωση, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους.

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (27/06), εκπροσωπώντας την Ε.Γ.Ο., ο Έφορος Υλικού Δημήτρης Τσεγκέλης, το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Τζαβάρα, ενώ παρών ήταν και το μέλος του Δ.Σ. και διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, ο οποίος επέστρεψε με την ομάδα.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συνεχάρησαν τον «άρχοντα των κρίκων» για το μεγάλο του κατόρθωμά του, τον Τανταλίδη για την μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία του, όπως και τους προπονητές τους Δημήτρη Ράφτη και Θεόφιλο Λαλεχό.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε: «Ευχαριστώ κατ’ αρχάς όλη την ομάδα που είχα μαζί μου γιατί τίποτα δεν γίνεται από μόνο του, είμαστε πολλοί στην ομάδα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν όπως έγραψα ένα Γολγοθάς αρκετών χρόνων Ήταν μια δύσκολη πρόκριση από πάρα πολλές πλευρές και το σκορ που χρειαζόμουν για να προκριθώ είναι από μόνο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πιθανότατα Και κατάφερα να πάρω ακόμη παραπάνω. Η πίεση που υπήρχε ήταν στα όρια δεν ήταν για… καρδιακούς. Αφιερώνω το μετάλλιο και στην πρόκριση στην οικογένειά μου και στον εαυτό μου και την προσπάθεια που έκανα σε όλο αυτόν τον δύσκολο δρόμο που πέρασα. Σκοπός μου στο Τόκιο θα είναι να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο. Μετά από αυτήν την πρόκριση που παλεύω δυο ολόκληρα χρόνια ήδη νιώθω πολύ πιο ελαφρύς ψυχολογικά και το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρω το αεροπλάνο και να φτασω στο Τόκιο- όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.. Έχω σκοπό να συνεχίσω και μετά το Τόκιο».

Χαμογελαστός και ενθουσιασμένος και ο Αντώνης Τανταλίδης, ο οποίος κατάκτησε στη διοργάνωση της Ντόχα το χάλκινο μετάλλιο πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της έως τώρα καριέρας του «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω και να πω συγχαρητήρια στον Λευτέρη. Είναι συναθλητής- φίλος μου και είναι άξιος που πήρε το ολυμπιακό εισιτήριο. Του εύχομαι μέσα από την ψυχή μου καλή επιτυχία στο Τόκιο. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ενθουσιασμένος, πρώτο μετάλλιο, δεν σταματάω να δουλεύω, κατάλαβα ότι μέσα από τη δουλειά θα έρθει και το αποτέλεσμα, ένα σκαλί πιο πάνω κάθε φορά. Το όραμά μου είναι να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ελπίζω να είμαστε παρέα με τον Λευτέρη».

Ο προπονητής του Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης, αναφερόμενος στην κίνηση του Λευτέρη να τον σηκώσει στην αγκαλιά του αμέσως μετά την προσπάθεια είπε γελώντας: «Ήταν… στημένο αυτό, ο πανηγυρισμός ήταν… προγραμματισμένος εξαρχής. Αυτό που περίμενε ο Λευτέρης, αυτό περίμενα να δω κι εγώ στα μάτια μου. Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με ένα εξαιρετικό τελείωμα. Ευτυχώς που το σύστημα πρόκρισης που πέρασε ο Λευτέρης δεν θα ξαναϋπάρξει, οπότε τέλος καλό, όλα καλά».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Τανταλίδη, Θεόφιλος Λαλεχός, δήλωσε: «Δεν είναι τυχαίο το αποτέλεσμα, είναι ένας πολύ καλός αθλητής, με δυνατότητες, πρέπει να σταθεροποιηθεί σε αυτό το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Επόμενος στόχος μας είναι το παγκόσμιο, εκεί πλέον επικεντρωνόμαστε. Ενδιάμεσα έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και ίσως έναν , δύο αγώνες ακόμη».

Στιγμιότυπα από τη θριαμβευτική άφιξη της ελληνικής αποστολής:
doha2021_afixi1

doha2021_afixi2

doha2021_afixi3

doha2021_afixi4