Στον τελικό του συγχρονισμένου τραμπολίνο οι Ν. Σαββίδης / Μ. Γράψας στο παγκόσμιο κύπελλο της Πορτογαλίας (videos)

Ιδανικό ήταν το ελληνικό ξεκίνημα στο παγκόσμιο κύπελλο τραμπολίνο της Ανάντια, στην Πορτογαλία, το οποίο συνοδεύτηκε από την πανηγυρική πρόκριση των Νίκου Σαββίδη / Μάριου Γράψα στον τελικό του συγχρονισμένου τραμπολίνο ανδρών.

Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 87,570 βαθμούς (1ο πρόγραμμα: 40,540 β., 2ο πρόγραμμα: 47,030 β.) και κατέλαβε την 7η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα του τελικού της Κυριακής (27/06, 17:00 ώρα Ελλάδας).

Η ελληνική συμμετοχή στους προκριματικούς της διοργάνωσης συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 26/06) με τις προσπάθειες τεσσάρων ανδρών (Μάριος Γράψας, Δημήτρης Μακρής, Απόστολος Παπαδάτος, Νίκος Σαββίδης) και δύο γυναικών (Λίλα Κασάπογλου, Αναστασία Παπαδημητρίου) στο ατομικό τραμπολίνο.

Το παγκόσμιο κύπελλο της Ανάντια σηματοδοτεί για τις Εθνικές ομάδες τραμπολίνο την επιστροφή στην αγωνιστική δράση έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο αναγκαστικής αποχής, αλλά και το πρώτο τεστ προετοιμασίας ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στα τέλη Νοεμβρίου στο Μπακού.

Το 1ο πρόγραμμα του ελληνικού διδύμου στο συγχρονισμένο τραμπολίνο (40,540 β.):

Το 2ο πρόγραμμα του ελληνικού διδύμου στο συγχρονισμένο τραμπολίνο (47,030 β.):