Πρώτο βήμα για τη Μαγοπούλου στο παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας (videos)

Με την Ιωάννα Μαγοπούλου να εκτελεί τα προγράμματά της σε στεφάνι και μπάλα, άνοιξε το πρωί της Παρασκευής (28/05) η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής στο Πέζαρο της Ιταλίας.

Η 18χρονη Ελληνίδα αθλήτρια συγκέντρωσε 23,800 β. στην μπάλα και 21,900 β. στο στεφάνι, φτάνοντας τους 45,700 βαθμούς ως ενδιάμεσο άθροισμα στο σύνθετο ατομικό και καταλαμβάνοντας την 7η θέση μεταξύ 18 αθλητριών στην προσωρινή κατάταξη, έπειτα από τη διεξαγωγή του 1ου από τους συνολικά τέσσερις ομίλους της ημέρας.

Αύριο (Σάββατο 29/05, 12:40 – 14:30) θα κληθεί να παρουσιάσει τα προγράμματά της σε κορύνες και κορδέλα. Από την συνολική προσπάθεια του διημέρου και από το βαθμολογικό άθροισμα των τεσσάρων οργάνων, θα προκύψει η τελική κατάταξή της στο σύνθετο ατομικό.

Για τη Μαγοπούλου, όπως και για όλες τις Ελληνίδες αθλήτριες, το παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο αποτελεί πρόβα τζενεράλε ενόψει του προ-Ολυμπιακού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στη Βάρνα της Βουλγαρίας (9-13 Ιουνίου), μέσα από το οποίο θα έχουν την τελευταία ευκαιρία για να κερδίσουν την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση, σε ατομικό και ανσάμπλ.

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στην μπάλα (23,800 β.):

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στο στεφάνι (21,900 β.):