Πρεμιέρα στο παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας και για το ανσάμπλ (video)

Με την συμμετοχή της Εθνικής ανσάμπλ γυναικών στο πρόγραμμα με τις 5 μπάλες, έκλεισε για τα ελληνικά χρώματα η πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο, στην Ιταλία (28-30 Μαΐου).

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα (αναπληρωματική: Ήλια Αλεξοπούλου), συγκέντρωσε 35,800 βαθμούς στις 5 μπάλες, επίδοση που τη φέρνει στην 7η θέση μετά τη διεξαγωγή του Α’ Ομίλου, ενώ άλλες δέκα χώρες αγωνίζονται αργότερα στον Β’ Όμιλο.

Η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή και του δεύτερου σκέλους, αύριο (Σάββατο 29/05, 20:00 – 21:50), με τις ομάδες να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες και με την Αλεξοπούλου να αντικαθιστά την Ανδρονίκου στην ελληνική πεντάδα.

Για την Εθνική ανσάμπλ, όπως και για τις Ελληνίδες εκπροσώπους του ατομικού, η διοργάνωση του Πέζαρο αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), μέσα από το οποίο θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στις 5 μπάλες (35,800 β.):
ensemble-pesaro2021-screenshot