8η η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων στις 5 κορδέλες, στο διεθνές τουρνουά «Ιρίνα Ντελεάνου»

Με την κατάκτηση της 8ης θέσης στο πρόγραμμα με τις 5 κορδέλες έκλεισε η πρωτοεμφανιζόμενη Εθνική ανσάμπλ νεανίδων την παρουσία της στο Βουκουρέστι, στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής «Ιρίνα Ντελεάνου», όπου έκανε τα «αποκαλυπτήρια» των προγραμμάτων της και παράλληλα μέτρησε τις δυνάμεις της ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ακολουθεί σε δύο εβδομάδες.

Στη δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων, η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου, Ραφαηλία Φουρλή, αναπληρωματική: Ευτυχία Δωδεκάτου) συγκέντρωσε 20,500 β. στις 5 κορδέλες (8η θέση στο αγώνισμα) και σε συνδυασμό με τους 25,650 β. της πρεμιέρας στις 5 μπάλες έφτασε σε άθροισμα τους 46,150 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στον σύνθετο αγώνα μεταξύ των 14 χωρών που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Για τις 15χρονες Ελληνίδες αθλήτριες, το διεθνές τουρνουά της ρουμανικής πρωτεύουσας αποτέλεσε πρόβα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα φιλοξενηθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας (9-13 Ιουνίου).

Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της σε όλη την ομάδα για την προσπάθειά της, μαζί με ευχές για καλή επιτυχία στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.