Έγινε η αρχή για το ανσάμπλ νεανίδων στη Ρουμανία

Την πρώτη τους αγωνιστική εμπειρία ως μέλη της Εθνικής ομάδας είχαν οι 15χρονες αθλήτριες του ανσάμπλ νεανίδων στο Βουκουρέστι και στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής «Ιρίνα Ντελεάνου», το οποίο διοργανώνεται για 20ή χρονιά και φέρει το όνομα της πρώην πρωταθλήτριας και νυν προέδρου της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Ρυθμικής Γυμναστικής.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η ελληνική ομάδα (Ευτυχία Δωδεκάτου, Ελπίδα Εγγλέζου, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου) παρουσίασε το πρόγραμμά της στις 5 μπάλες και συγκέντρωσε 25,650 βαθμούς, συγκομιδή που τη φέρνει στην 6η θέση της προσωρινής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του πρωινού ομίλου.

Αύριο (Σάββατο 22/05) η Εθνική νεανίδων θα αγωνιστεί στις 5 κορδέλες, με τη Ραφαηλία Φουρλή να παίρνει τη θέση της Ευτυχίας Δωδεκάτου στο ταπί. Η τελική κατάταξη των ομάδων θα προκύψει από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών.

Για τις πρωτοεμφανιζόμενες στο διεθνές προσκήνιο Ελληνίδες εκπροσώπους, η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί πρόβα ενόψει της επερχόμενης συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βάρνα της Βουλγαρίας (9-13 Ιουνίου), αλλά και σημαντικό εφόδιο για το απώτερο μέλλον και τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις.