Νέο «λίμιτ απ» για Κελαϊδίτη και Μαγοπούλου στο παγκόσμιο κύπελλο του Αζερμπαϊτζάν (videos)

Με τα προγράμματα σε κορύνες και κορδέλα, που συνοδεύτηκαν από τις καλύτερες φετινές βαθμολογίες τους στα συγκεκριμένα όργανα, ολοκλήρωσαν οι Ελένη Κελαϊδίτη και Ιωάννα Μαγοπούλου την επιτυχημένη παρουσία τους στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής “AGF Trophy 2021”, στο Μπακού.

Η Ελένη Κελαϊδίτη έδειξε και πάλι το καλό της πρόσωπο, συγκεντρώνοντας 23,500 β. στις κορύνες και 20,450 β. στην κορδέλα, συγκομιδή υψηλότερη από την αντίστοιχη των προηγούμενων συμμετοχών της σε Σόφια και Τασκένδη, για να φτάσει έτσι τους 89,700 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό. Η επίδοση αυτή την φέρνει στην 6η θέση της κατάταξης προς το παρόν, μετά τη διεξαγωγή των δύο πρωινών ομίλων και ενώ απομένουν να αγωνιστούν οι αθλήτριες των υπόλοιπων δύο γκρουπ.

Σαφώς βελτιωμένη παρουσιάστηκε και η Ιωάννα Μαγοπούλου, η οποία ανταμείφθηκε με 21,800 β. στις κορύνες, με πολύ καλή εκτέλεση, καθώς και 17,700 β. στην κορδέλα. Με τελικό άθροισμα τους 77,700 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό, η ανερχόμενη Ελληνίδα βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 19η θέση, μεταξύ των 28 αθλητριών που έχουν ολοκληρώσει την προσπάθειά τους.

Την σκυτάλη παίρνει σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 08/05, 17:15 – 19:00) το ελληνικό ανσάμπλ, που θα παρουσιάσει πρόγραμμα με 3 στεφάνια / 4 κορύνες, στο πλαίσιο του δεύτερου και τελευταίου σκέλους του σύνθετου αγώνα των ομάδων.

Η διοργάνωση του Μπακού αποτελεί για τις αθλήτριες του ατομικού το τρίτο από τα τέσσερα προ-Ολυμπιακά τουρνουά, ωστόσο για τις Ελληνίδες αθλήτριες χρησιμεύει κυρίως ως ένα τεστ ετοιμότητας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), εκεί όπου θα κυνηγήσουν το τελευταίο διαθέσιμο Ολυμπιακό εισιτήριο, ενώ το ίδιο θα πράξει και η Εθνική γυναικών στο ανσάμπλ.

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στις κορύνες (23,500 β.):

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην κορδέλα (20,450 β.):

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στις κορύνες (21,800 β.):

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στην κορδέλα (17,700 β.):