Κάποια λάθη κράτησαν χαμηλά το ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού (video)

Με το πρόγραμμα στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες, που αποτέλεσε το δεύτερο σκέλος του σύνθετου αγώνα, ολοκλήρωσε το ελληνικό ανσάμπλ την παρουσία του στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού.

Η ελληνική πεντάδα (Ήλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα) συγκέντρωσε 30,700 β. στα στεφάνια / κορύνες και σε συνδυασμό με τους 33,500 β. που είχε πάρει στο πρόγραμμα με 5 μπάλες έφτασε στο άθροισμα τους 64,200 βαθμούς, τερματίζοντας στη 15η θέση στον σύνθετο αγώνα.

Εξάλλου, στο ατομικό η Ελένη Κελαϊδίτη πήρε τελικά την αξιόλογη 14η θέση του σύνθετου με 89,700 βαθμούς και κέρδισε τους πρώτους της πόντους στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των παγκοσμίων κυπέλλων (4η με 35 π. εφόσον ληφθούν υπόψη μόνον οι διεκδικήτριες της Ολυμπιακής πρόκρισης, ή 8 π. σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη της FIG επί του συνόλου των αθλητριών), αν και δεν έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης μέσω της συγκεκριμένης σειράς αγώνων, ενώ η Ιωάννα Μαγοπούλου κατέλαβε την 38η θέση στο σύνθετο ατομικό με 77,700 βαθμούς, σε σύνολο 60 αθλητριών.

Τόσο για το ανσάμπλ όσο και για το ατομικό, η διοργάνωση του Μπακού χρησίμευσε ως ένα δυνατό τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), μέσα από το οποίο θα κυνηγήσουν όλες τους το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.
Πριν από το μεγάλο ραντεβού της βουλγαρικής πόλης οι Εθνικές ομάδες θα δώσουν άλλον έναν αγώνα προετοιμασίας, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο στην Ιταλία (28-30 Μαΐου).

Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής της Ομοσπονδίας, Ειρήνη Αϊνδιλή, έστειλε σε όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας τα συγχαρητήριά της και ευχές για την συνέχεια:
«Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, τις προπονήτριες, στις κριτές και το ιατρικό προσωπικό. Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο και υπό αντίξοες συνθήκες, δίνουν εδώ και μήνες τη δική τους μάχη και προσπαθούν να πετύχουν την ανταμοιβή των κόπων τους. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στον επόμενο αγώνα, στο Πέζαρο, καθώς και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει».

Το πρόγραμμα της Εθνικής ανσάμπλ στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες (30,700 β.):