Αισιόδοξη πρεμιέρα στο Μπακού για το ελληνικό ανσάμπλ (video)

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, όπου έδειξαν αισθητή βελτίωση και άφησαν καλές εντυπώσεις.

Η ελληνική ομάδα (Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα) παρουσίασε επιτυχώς το υψηλών απαιτήσεων πρόγραμμά της στις 5 μπάλες, αποφεύγοντας πολλά από τα λάθη του προηγούμενου αγώνα στην Σόφια και δείχνοντας ότι σταδιακά αποκτά τον χαρακτήρα και το επίπεδο ετοιμότητας, ώστε να κοιτάξει όσο ψηλότερα μπορεί.

Η Εθνική συγκέντρωσε 33,500 βαθμούς και παρότι κατέλαβε τη 15η θέση κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα της φετινής χρονιάς, προσδοκώντας σε μία ακόμα καλύτερη συνέχεια.
Η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή και του δεύτερου σκέλους, αύριο (Σάββατο 08/05, 17:15 – 19:00 ώρα Ελλάδας), με τις ομάδες να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες και με την Ήλια Αλεξοπούλου να αντικαθιστά τη Μαρίνα Ανδρονίκου στην ελληνική πεντάδα.

Για τις ομάδες ανσάμπλ η διοργάνωση του Μπακού δεν έχει χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά και χρησιμεύει ως τεστ αγωνιστικής ετοιμότητας, με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), εκεί όπου θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με διεκδικήτριες συνολικά εννιά χώρες από τη «Γηραιά Ήπειρο».

Παράλληλα, στο ατομικό, μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων οργάνων η Ελένη Κελαϊδίτη βρίσκεται στην αξιοπρόσεκτη 15η θέση της προσωρινής κατάταξης του σύνθετου (4η μεταξύ των διεκδικητριών της Ολυμπιακής πρόκρισης) με 45,750 βαθμούς, ενώ η Ιωάννα Μαγοπούλου είναι 45η με 38,200 βαθμούς, σε σύνολο 60 αθλητριών.

Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στις 5 μπάλες (33,500 β.):