Στο ευρωπαϊκό του Σότσι η πρωταθλήτρια του ακροβατικού διαδρόμου Αλεξάνδρα Εφραίμογλου

Με μία ελληνική συμμετοχή, αυτήν της Αλεξάνδρας Εφραίμογλου στον ακροβατικό διάδρομο της κατηγορίας νεανίδων, θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων στο Σότσι της Ρωσίας, από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Η διοργάνωση επρόκειτο να φιλοξενηθεί πέρσι τον Μάιο στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αλλά μετατέθηκε κατά έναν χρόνο και άλλαξε χώρα διεξαγωγής λόγω της πανδημίας.

Η 16χρονη Ελληνίδα αθλήτρια φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στη ρωσική πόλη, για την οποία αναχώρησε σήμερα (Μ. Δευτέρα 26/04) συνοδευόμενη από τον προπονητή της Απόστολο Σταυριανίδη.

Ο προκριματικός του ακροβατικού διαδρόμου νεανίδων θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Παρασκευή (30/04, 11:00 – 17:25 ώρα Ελλάδας), ενώ ο τελικός του αγωνίσματος, με την συμμετοχή οκτώ αθλητριών, είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή του Πάσχα (02/05, 12:30 – 13:00).

Ενόψει της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας, η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου τόνισε:
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που επιστρέφω στους αγώνες έπειτα από τόσο μεγάλη αναμονή. Λόγω της πανδημίας, από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν συμμετείχα στους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών στο Τόκυο και πήρα το χάλκινο μετάλλιο, δεν είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε κάποια άλλη διοργάνωση και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας και θα πάω για το καλύτερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχει κάποιο άγχος, όπως πριν από κάθε αγώνα, αλλά είναι ελεγχόμενο.
Ασχολούμαι εδώ και περίπου οκτώ χρόνια με τον ακροβατικό διάδρομο. Είναι ένα άθλημα που γνώρισα τυχαία, όταν είχα συμμετάσχει σ’ ένα καλοκαιρινό καμπ του συλλόγου μου ως αθλήτρια τραμπολίνο. Το αγάπησα αμέσως και πλέον έχω αφοσιωθεί σε αυτό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής Απόστολος Σταυριανίδης δήλωσε:
«Η Αλεξάνδρα είναι μία αθλήτρια που έχει διακριθεί ιδιαίτερα στις προηγούμενες διεθνείς συμμετοχές της. Στους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών του 2019 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία 15-16 ετών, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε μείνει οριακά εκτός βάθρου στην κατηγορία 13-14 ετών. Φέτος είναι η τελευταία της χρονιά στην κατηγορία νεανίδων, έχει δουλέψει πάρα πολύ και είναι έτοιμη να αγωνιστεί και να διακριθεί στο Σότσι. Εφόσον εκτελέσει τα προγράμματά της όπως πρέπει, πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Πρώτος στόχος είναι πάντοτε η είσοδος στην οκτάδα του τελικού και εφόσον το πετύχουμε αυτό στην συνέχεια θα κοιτάξουμε ακόμα ψηλότερα, σε συνάρτηση με το επίπεδο των υπόλοιπων αθλητριών».