Μήνυμα επανόδου και πολλές υποσχέσεις από Αφράτη και Τσιώρη στην Ελβετία (videos)

Ιδιαίτερα θετική παρουσία, μέσα από την οποία άφησαν υποσχέσεις για καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον, είχαν η Αργυρώ Αφράτη και η Μαγδαληνή Τσιώρη στον προκριματικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής γυναικών, στη Βασιλεία, όπου έδωσαν τον πρώτο τους αγώνα ύστερα από ενάμιση χρόνο.

Η Αργυρώ Αφράτη συμμετείχε μόνο στο έδαφος, όπου πήρε 12,233 βαθμούς, καθώς προερχόταν από τραυματισμό στον ώμο και είχε μείνει πίσω στην προετοιμασία της. Η 23χρονη πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και στα τέσσερα όργανα προκειμένου να διεκδικήσει μέσω του σύνθετου ατομικού την Ολυμπιακή πρόκριση, η οποία της είχε ξεφύγει για λίγες θέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην Στουτγάρδη, ωστόσο μέσα από την επανεμφάνισή της έστειλε αισιόδοξο μήνυμα ενόψει των επόμενων αγωνιστικών στόχων.

Επιτυχημένο ήταν και το «βάπτισμα του πυρός» της 17χρονης Μαγδαληνής Τσιώρη, η οποία έκανε ντεμπούτο με την Εθνική γυναικών και τα πήγε εξαιρετικά, συγκεντρώνοντας 46,998 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό με σταθερές εκτελέσεις (άλμα: 13,266 β., ασύμμετροι ζυγοί: 10,433 β., δοκός ισορροπίας: 11,166 β., έδαφος: 12,133 β.) και δείχνοντας ότι έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί μελλοντικά σε πρωταγωνίστρια της ελληνικής ομάδας, όπως και οι Ελβίρα Κατσάλη, Χρύσα Μπαλάμη που αγωνίστηκαν στον πρωινό προκριματικό όμιλο.

Μετά τη διεξαγωγή των τριών από τους συνολικά τέσσερις ομίλους, η Τσιώρη βρίσκεται στην 39η θέση της προσωρινής κατάταξης στο σύνθετο ατομικό, ενώ η Κατσάλη είναι μέχρι στιγμής 55η (42,606 β.) και η Μπαλάμη 59η (41,299 β.).

Η οριστική κατάταξη του προκριματικού, βάσει της οποίας θα αναδειχθούν οι 24 φιναλίστ του σύνθετου ατομικού και οι οκτώ φιναλίστ σε καθένα από τα επιμέρους όργανα, χωρίς πάντως οι Ελληνίδες εκπρόσωποι να έχουν κάποιες πιθανότητες πρόκρισης, θα προκύψει με την ολοκλήρωση του 4ου και τελευταίου ομίλου, στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

Αργυρώ Αφράτη: Έδαφος (12,233 β.):

Μαγδαληνή Τσιώρη: Έδαφος (12,133 β.):
tsiori_fx_screenshot

Μαγδαληνή Τσιώρη: Άλμα (13,266 β.):

Μαγδαληνή Τσιώρη: Ασύμμετροι ζυγοί (10,433 β.):

Μαγδαληνή Τσιώρη: Δοκός ισορροπίας (11,166 β.):