Παρούσα η Ε.Γ.Ο. στη διαβούλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τους αθλητικούς φορείς

Σημαντική παρουσία είχε η Ε.Γ.Ο. στη διαδικτυακή διαβούλευση Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους αθλητικούς φορείς της χώρας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (18/04) με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών.

Οι εκπρόσωποι που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για τα κριτήρια της Πλατφόρμας «Χίλων», μέσω της οποίας θα γίνει η αξιολόγηση κάθε Ομοσπονδίας, καθώς και για την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Οι προτάσεις της Ε.Γ.Ο. προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κατατέθηκαν γραπτώς και επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο Πρόεδρος Θανάσης Σταθόπουλος ανέπτυξε τα επιχειρήματά του βάσει των οποίων η Ομοσπονδία έχει αιτηθεί αυξημένη επιχορήγηση από τη Γ.Γ.Α. για το έτος το 2021, τονίζοντας ότι η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για ολόκληρο το αθλητικό οικοδόμημα, με τα σωματεία να παραμένουν κλειστά, τα ίδια έσοδα να μειώνονται κατακόρυφα λόγω της αδυναμίας τέλεσης αγώνων και παράλληλα τα έξοδα να μεγαλώνουν, αφού πλέον υπάρχουν πρόσθετες δαπάνες για την πρόληψη της νόσου Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών μοριακών τεστ και τεστ αντιγόνων για όλους τους αθλητές των Εθνικών ομάδων.

Στιγμιότυπα από τη διαβούλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τους αθλητικούς φορείς:
diavouleusi-avgenakis-pantazis-1
diavouleusi-avgenakis-pantazis-2
diavouleusi-avgenakis-pantazis-3