Δεν ήρθε η διάκριση για την Κελαϊδίτη στην Τασκένδη (videos)

Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και «χάλασαν» την προσπάθεια της Ελένης Κελαϊδίτη στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Τασκένδης, όπου η Ελληνίδα εκπρόσωπος δεν κατόρθωσε να έρθει πιο κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση.

Στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του προκριματικού, η 21χρονη πρωταθλήτρια υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος στην κορδέλα, που είχε ως συνέπεια να πάρει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο συγκεκριμένο όργανο (15,150 β.), ενώ η εξαιρετική εμφάνισή της στις κορύνες (23,450 β.) δεν στάθηκε αρκετή για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η Κελαϊδίτη έφτασε έτσι τους 80,900 βαθμούς ως άθροισμα στο σύνθετο ατομικό, συγκομιδή που δεν της επιτρέπει να τερματίσει αρκετά ψηλά στην Τασκένδη, ώστε να κερδίσει πόντους στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη.
Η προσπάθειά της θα συνεχιστεί στα δύο εναπομείναντα παγκόσμια κύπελλα, σε Μπακού (7-9 Μαΐου) και Πέζαρο (28-30 Μαΐου), έχοντας πλέον περιορισμένες πιθανότητες να διεκδικήσει ένα από τα τρία Ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από την συγκεκριμένη σειρά αγώνων.

Παρόλα αυτά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα έχει ούτως ή άλλως μία ακόμη ευκαιρία για την κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης, μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), όπου θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην κορδέλα:

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στις κορύνες: