«Γλυκόπικρη» αρχή για την Κελαϊδίτη στο Ουζμπεκιστάν (videos)

Μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων της έδειξε η Ελένη Κελαϊδίτη στην πρεμιέρα του προ-Ολυμπιακού παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής της Τασκένδης, τον δεύτερο από τους τέσσερις σταθμούς της σειράς αγώνων που δώσει τρία Ολυμπιακά εισιτήρια σε αθλήτριες από ισάριθμες χώρες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην μπάλα, όπου βαθμολογήθηκε με 23,100 β., ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν εξίσου καλή στο πρόγραμμά της στο στεφάνι, όπου είχε δύο άτυχες στιγμές και περιορίστηκε στους 19,200 β..
Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται αύριο, Σάββατο (08:00 – 09:30 ώρα Ελλάδας), όταν και θα παρουσιάσει τα προγράμματά της στις κορύνες και στην κορδέλα, με στόχο να κάνει δύο επιτυχημένες εκτελέσεις και να κερδίσει θέσεις στην τελική κατάταξη του σύνθετου ατομικού, προκειμένου να παραμείνει με αρκετές πιθανότητες στην κούρσα για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Μέχρι στιγμής, μετά την ολοκλήρωση των δύο από τους τέσσερις ομίλους της πρεμιέρας, η Ελένη Κελαϊδίτη βρίσκεται στην 11η θέση του σύνθετου ατομικού με 42,300 βαθμούς, αλλά και στην 5η θέση της ειδικής κατάταξης μεταξύ των αθλητριών που κυνηγούν τα εισιτήρια για το Τόκυο, καθώς εξαιρούνται οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Λευκορωσία).

Έπειτα από το παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας που προηγήθηκε χρονικά και από αυτό της Τασκένδης, θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες διοργανώσεις σε Μπακού (7-9 Μαΐου) και Πέζαρο (28-30 Μαΐου) για να προκύψει η τελική ειδική κατάταξη, για τη διαμόρφωση της οποίας θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλήτριας στο σύνθετο ατομικό, στο σύνολο των τεσσάρων αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία για την κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης, μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), όπου θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, επίσης βάσει της βαθμολογίας στο σύνθετο ατομικό.

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην μπάλα (23,100 β.):

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στο στεφάνι (19,200 β.):