Δημιουργία νέας υποχρεωτικής βάσης δεδομένων για προπονητές από τη FIG

Τη δημιουργία μίας νέας βάσης δεδομένων προανήγγειλε η FIG για τους προπονητές γυμναστικής, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να πληρούν μία σειρά από προϋποθέσεις, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις μελλοντικές διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Η νέα πλατφόρμα θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία και από τις 12 Ιουνίου 2021 θα είναι απαραίτητο για κάθε προπονητή να δημιουργηθεί ένα πλήρες προφίλ του στη βάση δεδομένων της FIG, ώστε να μπορεί να διαπιστευτεί στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι προπονητές θα μπορούν να δηλωθούν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες: “Coach – Sport”, για όλους τους προπονητές των εθνικών ομοσπονδιών, καθώς και “Coach – Academy” για όσους έχουν παρακολουθήσει κάποια Ακαδημία της FIG στο παρελθόν.

Για να έχει το δικαίωμα διαπίστευσης στους διεθνείς αγώνες, κάθε προπονητής θα πρέπει -εκτός των άλλων- να λάβει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (WADA) ένα πιστοποιητικό εκπαίδευσης αντι-ντόπινγκ.
Για την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού, οφείλει να ολοκληρώσει το «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προπονητών Υψηλών Επιδόσεων», που παρέχεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα Εκπαίδευσης Αντι-Ντόπινγκ της WADA (ADELhttps://adel.wada-ama.org/learn).

Η επιστολή του Γενικού Γραμματέα της FIG, Νικολά Μπουομπάνε, με όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει πλήρη προφίλ των προπονητών:
fig_coaches_database