Χρήσιμες εμπειρίες και αισιόδοξο φινάλε για Κελαϊδίτη και Μαγοπούλου στην Σόφια (videos)

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν η Ελένη Κελαϊδίτη και η Ιωάννα Μαγοπούλου την παρουσία τους στον προκριματικό του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας, που για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού αποτέλεσε την πρώτη αγωνιστική εμπειρία ύστερα από αποχή μεγαλύτερη του ενός έτους.

Στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, έχοντας πλέον μπει καλύτερα στο κλίμα της αγωνιστικής επαναφοράς, η 21χρονη Ελένη Κελαϊδίτη έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο και συγκέντρωσε 18,800 β. στην κορδέλα και 22,700 β. στις κορύνες, φτάνοντας συνολικά τους 83,500 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις της σε στεφάνι και μπάλα στην πρεμιέρα των αγώνων.

Από την πλευρά της, η 18χρονη Ιωάννα Μαγοπούλου ολοκλήρωσε την επιτυχημένη συμμετοχή της με 17,700 β. στην κορδέλα και 20,600 β. στις κορύνες, έχοντας ως τελικό άθροισμα 81,800 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό.

Η τελική κατάταξη των Ελληνίδων αθλητριών θα προκύψει το απόγευμα του Σαββάτου (27/03), μετά το τέλος όλων των προκριματικών ομίλων.

Το παγκόσμιο κύπελλο της Βουλγαρίας αποτελεί τον πρώτο από τους τέσσερις αγώνες της σειράς των προ-Ολυμπιακών παγκοσμίων κυπέλλων, μέσω της οποίας θα δοθούν τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.
Ωστόσο, για κάθε αθλήτρια θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα πλασαρίσματα στα παγκόσμια κύπελλα, γεγονός που επιτρέπει στην Κελαϊδίτη να διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης, ανεξαρτήτως κατάταξης στην Σόφια, καθώς θα ακολουθήσει η συμμετοχή της στις αντίστοιχες διοργανώσεις στην Τασκένδη (16-18 Απριλίου), το Μπακού (7-9 Μαΐου) και το Πέζαρο (28-30 Μαΐου), για να προκύψει η τελική προ-Ολυμπιακή κατάταξη.

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στις κορύνες (22,700 β.):

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην κορδέλα (18,800 β.):

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στις κορύνες (20,600 β.):

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στην κορδέλα (17,700 β.):