Αναχώρησε για την Σόφια η αποστολή της ρυθμικής

Με χαμόγελα αισιοδοξίας, αλλά και με θερμές ευχές για καλή επιτυχία από τον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Σταθόπουλο και την Α’ Αντιπρόεδρο Ειρήνη Αϊνδιλή, οι οποίοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εκ μέρους της νεοεκλεγείσας διοίκησης της Ομοσπονδίας, έχοντας στο πλευρό τους και την Ολυμπιονίκη Χαρά Καρυάμη, αναχώρησε η Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής για την Σόφια, όπου θα συμμετάσχει στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς (26-28 Μαρτίου).

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι πρωταθλήτριες του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη, Ιωάννα Μαγοπούλου, η εξάδα του ανσάμπλ γυναικών (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα), οι προπονήτριες του ατομικού Μαρίνα Φατέεβα, Έφη Μπλέκα, οι προπονήτριες του ανσάμπλ Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, οι φυσικοθεραπευτές Μιχάλης Καλινδέρης, Δημήτρης Τσιαντούλας, οι διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Έφη Πανταζίδου και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής, που θα έχει χρέη αρχηγού της αποστολής.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και θα σημάνει την αγωνιστική επιστροφή των Ελληνίδων εκπροσώπων έπειτα από απουσία μεγαλύτερη του ενός χρόνου, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.
Ο αγώνας θα αποτελέσει το πρώτο από τα τέσσερα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα για την Κελαϊδίτη, ενώ για το ελληνικό ανσάμπλ θα έχει απλώς έμμεση σύνδεση με τη διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης, καθώς το τελευταίο εισιτήριο για το Τόκυο θα δοθεί μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας

rg-anaxorisi-sofia-24-03-2021