Θανάσης Βασιλειάδης: «Κρατάμε ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε, θα στηρίξουμε τη νέα διοίκηση στο έργο της»

Η πορεία που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2007, όταν ανέλαβε επίσημα το αξίωμα του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, φτάνει στο τέλος της για τον Θανάση Βασιλειάδη την Κυριακή 21 Μαρτίου, με την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Ενόψει της ολοκλήρωσης αυτής της διαδρομής ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος στις επερχόμενες αρχαιρεσίες θα είναι υποψήφιος για τη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο. στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τα σωματεία, τους συνοδοιπόρους του στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, προς τους αθλητές-αθλήτριες, τους προπονητές, τους κριτές και προς όλη την οικογένεια την ελληνικής Γυμναστικής:

«Φίλες και φίλοι,

Η διαδρομή μου στη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. φτάνει στην ολοκλήρωσή της. Μία διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από πολλές, διαφορετικές προκλήσεις, τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε και να ξεπεράσουμε με επιτυχία, ώστε οι αθλητές των Εθνικών ομάδων μας να πρωταγωνιστούν διεθνώς με σπουδαίες διακρίσεις μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, η Ομοσπονδία μας να είναι σήμερα υγιής οικονομικά και τα αθλήματά μας να γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη σε επίπεδο βάσης.

Καταφέραμε να αναδείξουμε το brand της ελληνικής Γυμναστικής και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να τετραπλασιαστούν τα σωματεία και να δεκαπλασιαστούν οι αθλητές που έχουμε πλέον στη δύναμή μας.

Από το 1973, όταν έβγαλα το δελτίο μου ως ένας από τους πρώτους αθλητές της ενόργανης στην Ελλάδα, έως σήμερα, δεν έχω σταματήσει να ζω μέσα στο άθλημά μας, να εργάζομαι γι’ αυτό και να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Η Γυμναστική και ο αθλητισμός είναι ο τρόπος ζωής μας και νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτόν.

Κρατάμε λοιπόν ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε και ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα. Θα σταθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό της επόμενης διοίκησης, την οποία θα αναδείξουν τα σωματεία με την ψήφο τους. Με την στήριξη όλων μας, η νέα διοίκηση θα μπορέσει να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και της ανάπτυξης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ανθρώπους με τους οποίους προχωρήσαμε μαζί αυτά τα 14 χρόνια, μοιραστήκαμε το ίδιο όραμα και εργαστήκαμε για την πρόοδο του αθλήματός μας. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα σωματεία, που με τίμησαν με την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που κρατούν την ελληνική σημαία πάντοτε ψηλά, στους προπονητές, στους κριτές, στο διοικητικό προσωπικό και σε όλους τους συνεργάτες της Ε.Γ.Ο., καθώς βέβαια και στους συνοδοιπόρους μου στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, παλαιότερους και νεότερους. Χάρη σε όλους εσάς, παραδίδουμε την ελληνική Γυμναστική ισχυρότερη και μεγαλύτερη από ό,τι την παραλάβαμε».